Annons:

Sök

Annons:

De kör igång med ny utställning – efter coronauppehållet

Rose Hägg och Agneta Hultman är konstnärerna i Kopparslagarens första utställning för hösten. Foto: Kopparslagaren

De kör igång med ny utställning – efter coronauppehållet

Flera månaders påtvingat coronauppehåll. På lördag är Kopparslagaren tillbaka med en ny utställning. Agneta Hultman och Rose Hägg ställer ut sina alster. 

Annons:

Kopparslagaren i Hultsfred valde att ställa vårens två avslutande utställningar på grund av coronapandemin. 

Nu är Lena Ewenson, ordförande och kassör i föreningen Kopparslagaren glad över att de äntligen kan bjuda på en ny utställning till helgen.

Utställningen är coronaanpassad

Agneta Hultman och Rose Häggs utställning har vernissage på lördag och finns att beskåda fram till nästa söndag. Med tanke på pågående coronapandemi har Kopparslagaren vidtagit en del åtgärder för att säkerställa att besökarna kan hålla avstånd. 

– Vi håller på och gör iordning både inomhus och utomhus, det blir ett annorlunda upplägg när det är coronatider, säger Lena Ewenson. 

Vad handlar det om för åtgärder? 

– Den stora ingången på framsidan av huset kommer inte vara öppen så vi använder de två dörrarna på baksidan till både in- och utgång. Man går in genom den ena dörren, tittar på konsten i rummen och går ut genom den andra dörren. Vi har en person som sitter utanför med handsprit. 

"Kultur är hälsa"

Den kommande utställningen är först ut på höstprogrammet och frågan om att dra igång igen har diskuterats flitigt. 

– Vi har funderat länge och väl. Om man gör så här så ska det fungera och vi har satt lappar på golvet med att hålla avstånd. Vi tycker att vi har gjort vad vi kan. 

Vad kan du säga om den nya utställningen?

– Det är en rolig utställning som Agneta och Rose har fått till med en blandning av tuvat, målningar och skulpturer. Det har inte funnits så mycket att besöka under pandemin så jag hoppas att många intresserade personer vågar sig ut. Kultur är hälsa. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: