Annons:

Sök

Annons:

Inspirerades att upptäcka hembygden och spännande människoöden

Författaren Christian Holzer gästade SPF-möte. Foto: Arkivbild

Inspirerades att upptäcka hembygden och spännande människoöden

SPF Seniorerna Hultsfredsbygden har gästats av Christian Holzer som fick medlemmarna att inse att det finns många sevärda platser i närheten och många spännande människoöden att bekanta sig med.

Annons:

Hultsfredsbygden har haft besök av författaren Christian Holzer, som sedan 2003 är bosatt i Sverige, närmare bestämt i Basebo, I Köln, som han kom ifrån i Tyskland, hade han administrerat kommunikationer såsom tunnelbanor, tåg och busstrafik, men eftersom det inte fanns något sådant jobb i Basebo, började han hyra ut hus och stugor, främst till tyskar och eftersom de efterfrågade utflyktsmål, så började Christian forska efter intressanta platser att besöka och spännande människor, som levt här i Småland, att berätta om. Han skrev först häften, som turisterna kunde få, men så småningom blev det hela böcker, både på tyska och svenska.

Under fruktstunden kunde deltagarna bekanta sej med de böcker, som Christian presenterat under sin föreläsning. Hans senaste bok heter SPÅR och innehåller många märkliga livsöden t.ex. sjökapten Sven Petter Lagerhamn från Döderhult, som mördades av lotsen Nicollos Antonellos ,”Radio-Pelle” Rune Pettersson i Mariannelund, som var först i Sverige med att tillverka en TV och samlade 200 personer i en lada för att visa detta, två lite annorlunda bröder i en omodern stuga vid Nerbjärken, som, när det började med två TV-kanaler, skaffade två TV-apparater, så att man kunde ha TV1 i den ena och TV 2 i den andra.

*

En annan märklig person, som Christian forskat mycket om, är “Lasse-Maja”, stortjuven Lars Molin, som vi nuförtiden skulle kallat transperson, eftersom han gärna uppträdde som kvinna och tog anställning som hushållerska bl.a. Han måste ha haft stor social kompetens,eftersom han, där han levde på 1800-talet, inte blev dömd för detta sätt att leva. Det kunde dock orsaka honom bekymmer, som den gången då husbonden, han arbetade hos som hushållerska, blev änkeman och friade till honom. För övrigt finns ju Lasse-Majas grotta i våra trakter och kommer att besökas som en uppföljning till denna föreläsning och givetvis då med Christian Holzer som guide.

Det var en mycket intressant föreläsning, som verkligen fick oss att inse att vi har många sevärda platser i vår närhet och många spännande människoöden att få göra bekantskap med. Tack Christian!

Vid datorn Gunborg

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: