Annons:

Sök

Annons:

Emåmejeriets vd Patrik Evertsson. Foto: Pressbild

Hultsfredsföretag tecknar avtal med matvarujätte – får leverera till hela landet

Lidl Sverige fortsätter att satsa på mindre lokala livsmedelsföretag, och på tur att lyftas fram i butikshyllorna står nu Emåmejeriets Smurkiska yoghurt. Efter att ha skrivit avtal med matvarujätten kan nu Hultsfredsmejeriet leverera sin småländska yoghurt till Lidls alla 202 butiker runt om i landet. 

Annons:

Lidl Sverige har under pandemin satsat på att lyfta lokala svenska matvaruproducenter och erbjuda dem ett snabbspår till Lidls butikshyllor. Hitintills har det resulterat i 4,6 miljoner sålda varor från över 50 svenska lokala producenter, skriver Lidl i ett pressmeddelande. Näst på tur att lyftas fram är Emåmejeriet, som nu tecknat avtal med Lidl om att sälja sin Smurkiska yoghurt i alla matvarujättens 202 butiker runt om i landet. 

– Alla på Emåmejeriet är så glada att ha en produkt över hela landet och Lidl finns i nästan varenda kommun. Det återstår nu att se hur försäljningen blir, men vi är så otroligt stolta över kvaliteten på den småländska turkiska (smurkiska) yoghurten och avtalet är en fjäder i hatten. Det är framför allt ett resultat av en god relation mellan oss och LIdl, där vår Dan har varit en fenomenal förhandlare och relationsbyggare, säger Christian Williamsson, som fram till förra veckan arbetade som ansvarig för försäljning och marknadsföring på Emåmejeriet, till vår tidning. 

Första produkten som distribueras över hela landet

I pressmeddelandet skriver Emåmejeriet att det är första gången de får distribuera en av sina varor över hela landet och att det betyder mycket för företaget efter en tuff tid under pandemin. 

Även Lidl är nöjda med samarbetet. 

– Smurkisk yoghurt är en mycket god yoghurt gjord på mjölk från Småland. De tär kul att få erbjuda alla våra kunder en yoghurt från Emåmejeriet, säger Robert Stekovic, kommersiell direktör vid Lidl Sverige i pressmeddelandet. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagenshultsfred.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: