Annons:

Sök

"En digital presentkortslösning är ett av de nya projekt som lanseras i Hultsfreds kommun för att stötta den lokala handeln", berättar projektledare Carl-Anton Johansson. Foto: Privat

Så ska lokala handeln stöttas – Två nya projekt lanseras

Kommunen har beviljats 210 000 kronor från Region Kalmar som ska användas till att stärka den lokala handeln. Allt från handlare och krögare till frisörer och massörer ska gagnas är tanken.
Just nu pågår arbetet med att sjösätta två nya projekt. 

Annons:

Allt har sin grund i coronapandemin, som slagit hårt mot näringslivet och den lokala handeln.

Även förra året beviljades kommunen pengar från Regionen, som användes till kampanjen ”Hämta och vinn”.

Nu har man fått ett nytt stöd, så kallade ”coronapengar”, den här gången på 210 000 kronor.

– Pengarna används till att skapa en helt ny presentkortslösning som kommer att gälla i hela kommunen, berättar Carl-Anton Johansson, projektledare för Webbpartner som bygger lösningen. Användaren kan ladda kortet och så gäller det för alla butiker och andra näringsidkare som väljer att ansluta sig.

 Två parallella projekt

Samtidigt lanseras en gemensam hemsida för all handel i kommunen och båda handelsföreningarna i kommunen, Hultsfred Handel och Virserum.se.

– Det blev pengar över från första projektet som ska använda till detta, båda satsningarna sjösätts samtidigt. Förhoppningen är i vår, troligen i mars-april, säger kommunens representant, projektledare Lisa Schouenke.

Vad tror du om intresset från lokala handlare och andra näringsidkare att ansluta sig till presentkortslösningen?

– Förhoppningsvis blir det stort. Vi tror det är en viktig del i att stärka handeln, att man enas kring en presentkortslösning som både blir enkel att använda och ge bort. En tanke är att företag ska kunna ge det till sina anställda, och på så sätt veta att man bidrar till att stötta den lokala handeln brett, eftersom kortet inte är anslutet till en specifik verksamhet, säger Carl-Anton Johansson.

Ikväll erbjuds en digital genomgång för alla företag som är intresserade, där man informerar om upplägget. Följt av ett möte på plats i Virserum, Bolagsområdet, på måndag och Hultsfred, Valhall, på tisdag.

– Ju fler anslutna, desto större anledning att köpa presentkortet, tillägger Lisa Schouenke.

Informartion till kommuninvånare kommer vid lanseringen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: