Annons:

Sök
  • Företag växer i Glamox lokal – så många arbetstillfällen skapas

    Hans Sandin, VD på HS Powdercoating flyttar in i Glamox tidigare industrifastighet inom kort. Den moderna pulveranläggningen bidrar till att företaget kan utvecklas och växa i Gårdveda. Foto: Lotta Madestam

  • Företag växer i Glamox lokal – så många arbetstillfällen skapas

    Hans Sandin flyttar in med sitt företag på 900 kvadratmeter i industrifastigheten i Gårdveda, som Glamox tidigare använde. Foto: Lotta Madestam

Företag växer i Glamox lokal – så många arbetstillfällen skapas

Hans Sandin, VD för HS Powdercoating, blir först att etablera sig i Glamox tidigare industrilokal. Han har en ny orderstock på två miljoner som han placerar i Gårdveda.
– Jag kommer utveckla min verksamhet här med flera nya kunder. Planen är att ha i vart fall fem anställda placerade här inom fem år, säger han.

Annons:

På fredagen undertecknades första hyresavtalet. Det var två mycket glada herrar som höll en pressträff i matsalen, för att avslöja att det är klart med första etableringen i den 8 000 kvadratmeter stora lokalen, som stått tom sedan i april när belysningsföretaget Glamox valde att avveckla produktionen i Gårdveda.

– Vi har haft många möten och diskussioner under resans gång, så det känns helt fantastiskt att vi nu kan skriva avtal. Det känns som vi kan utvecklas tillsammans, sa Jens Carlsson på Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling, som äger och förvaltar fastigheten sedan i juli 2021. 

Maskin förutsättning för utveckling

Hans Sandin är välkänd på orten, som ägare av HS Powdercoating, som ryms i Tallos gamla lokaler. Företaget ytbehandlar allt från stålstativ till möbler till maskindelar.

Nu är han förväntansfull inför kommande utmaning och utveckling.

– Utöver 900 kvadratmeter hyr jag en komplett pulveranläggning. Den ökar mina möjligheter att få nya kunder, nu när jag får en betydligt modernare maskin med bättre förbehandling än den jag har sedan tidigare i Målilla. Det var den jag ville åt för att kunna utveckla och öka våra volymer. 

Växer med två nya kunder

Glamox var en av företagets största kunder, när de lade ner försvann 1,2 miljoner kronor.

Den moderna pulveranläggningen har bidragit till att Hans Sandin fått klart med ett antal nya kunder, som tillsammans svarar för en orderstock på två miljoner kronor. Det placeras i Gårdveda. Plus lite annat som inte lämpar sig så bra i Målillafabriken.

– Jag har egentligen haft den här tanken ända sedan avslöjandet om Glamox. Så jag fångade tidigt upp den person som haft hand om lackeringen och skött maskinen. För att inte tappa betydelsefull kompetens. Nu flyttar han och ytterligare en av mina totalt nio anställda med hit, förklarar Hasse. Min femårsplan är att det ska bli i vart fall fem arbetstillfällen här.

När är tanken att du startar upp i Gårdveda?

– Lokalen tänds upp på måndag, då börjar förberedelserna. Det saknas bara lite miljötillstånd.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: