Annons:

Sök

Annons:

  • Fler arbetstillfällen i nya butiken –

    "Nu känner jag bara att det är så otroligt roligt att vi äntligen kunde få en modern, fräsch butik i Hultsfred, trots att det är en liten ort", sa butikschef Björn Gustavsson vid invigningen. Foto: Lotta Madestam

  • Fler arbetstillfällen i nya butiken –

    På torsdagen fick Björn Gustavsson äntligen vrida om nyckeln och släppa in de första kunderna i nya butiken. Foto: Lotta Madestam

Fler arbetstillfällen i nya butiken – "Kan växa ytterligare"

Personalstyrkan har vuxit med fem till ett 35-tal när Willys nu etablerat sin nya butik i Hultsfred.
– Det är inte omöjligt det kan bli fler nyanställningar, sa butikschef Björn Gustavsson vid invigningen.

Annons:

Projekteringen av nya butiken på handelsområdet Knekten började redan för två år sedan. Så det har varit en lång process fram till invigningen.

På torsdagen fick Björn Gustavsson äntligen vrida om nyckeln och släppa in de första kunderna i butiken som är runt 600 kvadratmeter större än den gamla, eller 2 150 kvadrat.

– Det här känns jätteskönt. Helt fantastiskt med så mycket jobb som ligger bakom och så mycket människor som varit involverade. De som har byggt fastigheten har gjort ett otroligt jobb och gjort det snabbare än vad som är vedertaget när man gör en sådan här etablering, sa Björn Gustavsson.

Självscanning är en nyhet, E-handel en annan, men det dröjer till vecka tio innan den går igång.

Vad tror du de satsningarna kommer betyda för butiken?

– Jag hoppas kunderna kommer uppleva att det blir enklare att handla och det blir en ökad frihet när man kan välja själv om man vill stå i kassakö eller inte.

Betyder det att ni minskar antalet personal?

– Nej, man har inte tagit bort en timme på butiker där man har den här funktionen sedan många år tillbaka, utan man kan istället jobba med saker som är till gagn för kunden, som att fylla på varor och annat som riskerar bli lite eftersatt istället för att bemanna kassor.

Personalstyrkan har vuxit

Willys har istället utökat antalet anställda i nya butiken med fem, så idag är man ett 35-tal.

– Den processen är klar sedan slutet av november, så i det närmaste alla är igång redan. Sedan får vi se vad det landar i, kommer kunderna kan styrkan komma att växa ytterligare.

Vad är känslan nu, när du ser det färdiga resultatet?

– Jag hämtade nycklarna den 23 december, när vi fick tillträde till fastigheten. Då var ytan helt tom och det gick inte direkt att få en känsla av hur det skulle bli, säger Björn Gustavsson och fortsätter:

– Nu känner jag bara att det är så otroligt roligt att vi äntligen kunde få en modern, fräsch butik i Hultsfred, trots att det är en liten ort. Oftast bygger man bara på de stora orterna, det är butiker som måste byggas om kanske redan efter fem år för att konkurrenterna blir bättre och bättre. Jag tycker kunderna förtjänar det här. Det går aldrig att få det så bra som när man bygger med rätt förutsättningar.

Om du bara får nämna en sak, vad är det bästa med butiken?

– Personalen! Det spelar ingen roll hur bra förutsättningar man får, det är ändå personalen som ska göra jobbet. De är jag stolt över.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: