Annons:

Sök

Annons:

Båda vill dra sig ur

Varken Hassan Ghourbani eller My Huynh säger sig ha känt till den andres planer om att öppna sushirestaurang på gågatan respektive i Gallerian. Nu säger sig båda vilja dra sig ur, men sitter fast i långa hyreskontrakt. Foto: Lotta Madestam/privat

Båda vill dra sig ur "sushikrig" – "Tråkigt att detta hände"

Till sommaren öppnar två sushirestauranger i Hultsfred centrum. Varken Hassan Ghourbani eller My Huynh säger sig ha känt till den andres planer. I så fall hade de aldrig tagit beslutet, säger de.
Båda skulle vilja dra sig ur, men kan inte. Båda sitter fast i långa hyreskontrakt.

Annons:

Hassan Ghourbani var förväntansfull och såg fram emot att öppna sushirestaurang i Hultsfred när Dagens Hultsfred skrev om hans planer i februari. Han hade hört sig för på Facebook om intresset och möttes av ett stort gensvar.

– Det fick mig att bestämma mig för att öppna. Jag tittade först på lokalen i Gallerian, då sa fastighetsägaren inget om att det fanns fler intresserade. Sedan bestämde jag mig för lokalen på Bryggerigatan 9, säger Hassan Ghourbani.

Ska ha fått frågan från fastighetsägaren

Samtidigt blev det känt att My Huynh, med nyöppnad sushirestaurang i Alvesta, bestämt sig för samma sak – i just den tomma lokalen i Gallerian. Något som Vimmerby Tidning var först med att berätta.

– Jag har haft kontakt med hyresvärden ganska länge. De ringde mig och frågade om jag ville öppna där. Då tyckte jag att det lät intressant, men då kände jag inte till Hassans planer.

Hur känner du nu, när det visar sig att ni är två som ska öppna nya restauranger med samma inriktning?

– Det är tråkigt att detta händer. Efter detta vet jag inte om jag är lika taggad som innan. Hade jag vetat att vi skulle bli två hade jag inte öppnat, för Hultsfred är inte så stort. Det var inte meningen, det råkade bara bli så.

Detsamma säger Hassan, han hade inte heller velat etablera sig i Hultsfred om han känt till konkurrensen i förväg.

– Om vi hade vetat tidigare, att någon mer skulle ha sushi, då hade vi aldrig satsat. Jag tycker jag undersökt saken så noga för att trygga etableringen. Jag har hört mig för hos kommunen, de sa inte att de kände till någon mer, jag har hört med folk på Facebook och verkligen lyssnat om det finns intresse.

Är du orolig för att etablera dig i Hultsfred?

– Allt kändes så bra, vi var så taggade. Nu vet jag inte, det känns inte bra om en startar och så kommer vi samtidigt. Det känns som om benen slogs undan på oss.

Planerar öppning i sommar

Båda planerar öppning i sommar. My säger sig gå och vänta på bygglov. Det är en del ombyggnation som behövs även om det inte blir någon direkt matlagning, och lokalen Hassan ska ha, ska också anpassas för ändamålet. I båda lokalerna har det varit butik tidigare.

Varken Hassan Ghourbani eller My Huynh säger sig kunna dra sig ur nu. Båda sitter fast i hyreskontrakt som löper över flera år.

– Min kompis, som jag gör det här tillsammans med, har dessutom sagt upp både jobb och lägenhet. Nu har vi inget val, nu satsar vi ändå och öppnar i juni om vi hinner med allt. Vi får hoppas på det bästa.

Det finns ju många pizzerior, kan det inte gå med flera sushiställen då?

– Sushi är inte lika populärt som pizza, det köper alla. Alla gillar inte sushi. Så det kommer bli hårt, men vi får se till att göra den bästa så vi överlever. Jag hoppas att det går bra för oss.

Så här tänker My Huynh inför öppningen:

– Ingen kan ändra på någonting här nu, varken han eller jag kunde backa. Då är det skadestånd som gäller. Nu erbjuder vi Hultsfredsborna olika mat, även om det är sushi och sushi så kommer vi inte ha samma recept eller meny. Vi får tänka positivt och hoppas att det finns utrymme för oss båda.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: