Annons:

Sök

Annons:

Hjortens SK hyllat för sitt engagemang –

Hjortens SK, representerad av Mikael Persson, Roberth Sundberg och Erik Karlsson, är första förening att prisas på Företagargalan.

Hjortens SK hyllat för sitt engagemang – "Tagit orten till högre höjder"

Det låg en spänning i luften när det var dags att dela ut priset Årets näringslivsstipendiat. Två av de nominerade: Leif och Lotta Alexandersson liksom Elisabeth och Patrik Axelsson har prisats tidigare på Företagargalan. Frågan var om Hjortens SK skulle få göra dem sällskap i vinnarlistan?

Annons:

Efter en stunds paus med mat och quiz var det dags för den andra prisutdelningsdelen på företagsgalan på Hotell Hulingen. Näst på tur att utses var Årets näringslivsstipendiat, en titel som förärades Hjortens SK. Den första idella förening som fått det priset.

Virserumsföreningens representanter Roberth Sundberg, Mikael Persson och Erik Karlsson fick gå upp på scen för att ta emot priset av Klas Franzén, vd på IKEA Industry till varma applåder.

– Föreningen har genom åren skapat en produkt av vår verksamhet, sa Roberth Sundberg. Vi bedriver alpin skidåkning och cykelverksamhet i anläggningen, men vi har också en turistanläggning som folk besöker som en destination. Och det kan vi enbart göra tack vare en idella insats från våra hundratalet medlemmar och generösa företag, Virserums Sparbank och kommunen.

Lockar folk från när och fjärran

Med sina två sektioner lockar föreningen medlemmar över hela kommunen, som antingen bara vill träna i sporterna alpin skidåkning eller cykling eller rent av respresentera föreningen på tävling.

Cykelsektionen, Hjortens Cross Country, bildades så sent som 2017 som en effekt av det ökade intresset för att cykla.

Medlemmarna har minsann inte legat på latsidan, utan byggt upp olika cykelslingor av varierande svårighetsgrad, och ett teknikområde.

Tillsammans bidrar sektionerna till att locka folk från både när och fjärran till Dackestupet – och dessutom både vinter som sommar. Det har juryn satt fokus på, så vid årets Företagargala lyftes föreningens arbete fram som ett föredöme.

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder:

På toppen av Dackestupet med utsikt över Virserumssjön skådas den anläggning som föreningen har lyckats ta ännu högre. En fartfylld förening har genom ideella krafter skapat en anläggning med attraktivitet året runt som lockar besökare från när och fjärran.

Trots med en målsättning att det ska gå utför tar föreningen även Virserum som ort till högre höjder.   

 


Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: