Annons:

Sök

Annons:

Kommunen säljer fastigheten för 810 000 kronor –

Kommunen köpte byggnaden på Träförädlingen 8 för 600 000 kronor av de tidigare ägarna. Nu föreslår KSAU att fastigheten säljs för 810 000 kronor till Leif Sörensen. Foto: Arkivbild

Kommunen säljer fastigheten för 810 000 kronor – "Planerar restaurang"

Kommunen fick in tre anbud på fastigheten som i folkmun kallas Handelsträdgården. Mycket talar för att Leif Sörensen och hans Anncott Fastigheter AB blir ny ägare för 810 000 kronor.
– Planen är att det ska bli restaurang, säger Leif Sörensen.

Annons:

Kommunen är ägare av marken. Tidigare i våras köptes byggnaden loss av de tidigare ägarna för 600 000 kronor och hela fastigheten Träförädlingen 8 lades ut till försäljning.

– Vi fick in tre anbud och kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår nu kommunstyrelsen att anta budet på 810 000 kronor från Anncott Fastigheter. Det llåg högst, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Planerar för restaurang

Leif Sörensen kan berätta att planen är att bygga upp en restaurangverksamhet på området, som är i direkt anslutning till där Anncott byggt företagslokaler.

– Vi räknar till 100 procent med att få fastigheten, tillträdesdatumet är satt till den 15 september och när vi väl får tillträde ska vi börja planera mer och jobba mer aktivt. Men någon typ av restaurangverksamhet bli det, säger han.

Bygga om eller riva

Så här långt säger sig Leif Sörensen inte vara på det klara med vad man ska göra med huset.

– Antingen om vi river och bygger nytt eller bygger om och till, det vet vi inte riktigt än.

Vad kan du tänka dig för typ av restaurang?

– Pizzeria är inte vårt förstaval och det ville inte heller kommunen. Vi har haft många pizzeriaägare som varit och tjatat och vill komma åt lokalen, men vi har hållit dem borta. Utan vi vill försöka satsa på en restaurang med lite högre klass, med dagens lunch, À la carte och sådant. Det hänger på arrendatorerna vad de vill. Men pizzeria blir det inte, det är vi inte intresserade av.

Har ni kontakt med intresserade arrendatorer redan?

– Ja, vi har långt gångna planer med en-två stycken.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: