I morgon torsdag är det premiär för My Huynhs restaurang Kyoto Sushi i Gallerian. Redan dagen innan den officiella öppningen kom det kunder, bland andra Olof Olausson.
Foto: Lotta Madestam
Som sagt, i morgon torsdag är det öppningsdags för Kyoto Sushi. I veckan har det sista blivit klart, med själva köksdelen och några bord har ställts i ordning i lokalen.
– Jag har fått ändra om en del. Flyttat köksdelen och kassan bland annat för att underlätta, men jag tycker faktiskt allt blev till det bättre. Jag är jättenöjd, säger My Huynh när vi slagit oss ner vid ett av borden.
Är förväntansfull
Utanför fönstren passerar människor i en strid ström. My Huynh känner sig förväntansfull.
– Det är många som är nyfikna, som tar en meny, många har tittat in under veckan som vi varit här och en del har sagt sig längta efter i morgon. Det har lättat min oro.
Har du känt en oro över att öppna i Hultsfred?
– Jo, men lite när vi blev två sushirestauranger och jag öppnar lite senare. Men nu känner jag mig verkligen välkommen till Hultsfred, så det känns lugnt, säger My och ler.
Kom kunder i förtid
Och faktiskt kom det kunder redan innan hon hann öppna officiellt.
– Ja, det stämmer, det är flera som varit inne för att handla.
Olof Olausson var en av dem.
– Jag har flyttat hem till Hultsfred från Jönköping efter 19 år. Jag gillar sushi, så det ska bli roligt att prova den här, säger han sedan beställningen är gjord.
Två restauranger sedan tidigare
Det här blir My Huynhs tredje restaurang. Sedan tidigare driver hon en i Växjö, med annan inriktning, och en sushirestaurang i Alvesta. Där serverar hon också, vad hon kallar, salladsskål och det har blivit så populärt bland kunderna att hon tar med sig den idén till Hultsfred.
– Jag är van vid att ha många bollar i luften. När man klarar av det, då är känslan att man ”klarar vad som helst”.
Hur många anställda blir det?
– Jag, min syster och två anställda till första tiden. Sedan kommer jag vara här då och då, mest i Alvesta. Så får vi se hur det utvecklar sig. Jag vill ta ett steg i taget och känna mig för. Kommer kunderna och det går bra, då kan det bli fler anställda, säger My Huynh.
– Men jag tänker inte så långt, skyndar hon sig att tillägga. Utan nu vill jag bara fokusera på att göra bra mat. Vi förbereder ingen sushi, utan lagar allt efter beställning, det blir godast så, och alla såser tillverkar vi själva.
Namnet Kyoto Sushi kommer från Mys favoritstad i Japan. Den inspirerade henne, när namnet skulle väljas.
– Jag har varit där många gånger och det är en stad som har en särskild plats i mitt hjärta, säger hon.