Annons:

Sök

Annons:

Fasadglas har gjort sitt val – så många anställs närmaste tiden

Fasadglas har valt ut 50 efter speedintervjuerna, som man vill träffa och prata mer med. "Två har vi redan anställt, det kändes så klockrent", berättar personalchef Sofia Larsson. Foto: Lotta Madestam

Fasadglas har gjort sitt val – så många anställs närmaste tiden

Efter speedintervjuerna väljer Fasadglas nu att boka in ett andra möte med 50 personer, man tycker är aktuella för en tjänst. Tio kommer anställas under december och två har redan börjat.
– Är det så att det känns bra för både dem och oss i nästa steg kanske vi anställer alla 50 under en halvårsperiod, säger personalchef Sofia Larsson som är mycket nöjd med utfallet.

Annons:

Att det var hård konkurrens råder det inget tvivel om. Lite drygt 200 personer anmälde sitt intresse för Fasadglas nytänk med speedintervjuer – för att inte riskera missa någon i högen av cv och personliga brev.

Tre veckor har gått och nu har Fasadglas lämnat besked till samtliga.

– Det som återstår nu är att boka in ett andra möte med de vi tyckt är aktuella för en tjänst, så de får komma och titta på fabriken och prata mer med oss. Vi kommer ha två intervjuer per dag fram till jul.

Och faktiskt har man redan anställt två produktionspersonal.

– Ja, de är på plats. De började i förra veckan. Det kändes så klockrent, säger Sofia Larsson.

Viktigt att känns rätt

Merparten har jobb idag, så det är viktigt för samtliga som är intresserade att veta vad det faktiskt är de går in i, understryker Sofia Larsson.

– Det rör sig om 50 personer vi går vidare med. Om det känns rätt för både dem och oss även i andra mötet kanske vi anställer alla 50 under en halvårsperiod.

Hur svårt var det att välja ut 50 personer efter den korta intervjutiden?

– Det var inte så svårt, de gjorde ett gott intryck. Det gjorde alla, men de här 50 stack ut lite extra. En del har mycket erfarenhet, andra liten, andra ingen alls.

Hur har de utvalda reagerat på det positiva beskedet?

– Vi har fått jättepositiv respons, de tycker det är jätteroligt att de gått vidare. Det var ju väldigt hög konkurrens, över förväntan.

Företaget är tacksam över att nu ha en ”bank” av potentiella framtida medarbetare.

– Det är jättevärdefullt. Vi har pratat väldigt mycket om det, att det är så roligt att intresset för företaget är så stort och att det var en rolig form att genomföra intervjuer på, säger Sofia Larsson.

Vad kan du berätta om de ni valt att gå vidare med?

– De allra flesta är bosatta i kommunen, om inte annat så har de anknytning hit. De flesta har jobb idag, men kanske i en annan kommun och vill slippa pendla. Det är en röd tråd vi märkt.

Det är en mansdominerad bransch, hur ser intresset ut bland kvinnor?

– Redan på speedintervjuerna var fördelningen förvånansvärt jämn med omkring 40 procent kvinnor. Fördelningen bland de utvalda 50 följer det, säger Sofia Larsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: