Annons:

Sök

Annons:

  • Gigantisk industrirobot har skänkts till verksamhet i Hultsfred

    Inge Hyckenberg på Rexsvarven AB förvarar den stora industriroboten i väntan på inkoppling i Additivt Teknikcenters lokaler. Michael Leijonhud och Joakim Svensson är glad för att ha mottagit en av världens största industrirobotar. Foto: Privat

  • Gigantisk industrirobot har skänkts till verksamhet i Hultsfred

    Foto: Privat

Gigantisk industrirobot har skänkts till verksamhet i Hultsfred

En av världens största hanteringsrobotar, KR 1000 Titan, har hamnat i Hultsfred. Additivt Teknikcenter i Hultsfred är ny innehavare av roboten som har skänkts av SKB i Oskarshamn. 

Annons:

Roboten är av märket KUKA och har KR 1000 Titan som sin rätta benämning. Den fixar hanteringsvikter upp till ett ton och klarar av att flytta tunga laster så långt som 6,5 meter med bibehållen precision och snabbhet.

Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) i Oskarshamn skänker roboten till Additivt Teknikcenter AB i Hultsfred. Den har varit avsedd för att stapla block och spruta pelletar av bentonitlera för återfyllnad av tunnlarna i urberget.

SKB och ATC samarbetar kring utbildningsfrågor och kompetensförsörjning genom Teknikcollege Östra Småland där man sitter med i regional styrgrupp.

Maskinparke växer stadigt

Roboten är på plats i Hultsfred och förvaras hos Rexsvarven AB i Hultsfred i väntan på inkoppling i Additivt Teknikcenters lokaler

– Riktigt kul att näringslivet samarbetar med oss och skänker utrustning som vi har svårt att anskaffa själva. Den här roboten kommer väl till pass i flertalet pågående utbildningar men ska även ingå i en framtida automationsutbildning. Maskinparken växer stadigt hos oss och nyligen levererades även en 3D-scanner av märket PEEL-3. Vi försöker se till att vi har utrustningar som finns ute hos företagen eller kommer i framtiden så elever och företag kan få undervisning i det senaste tekniken, säger Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter.

Joakim Svensson tycker att satsningarna har fallit ut på rätt sätt. 

– Bara under de två första månaderna i år började 28 nya elever på olika vuxenutbildningar med teknisk inriktning. Nu väntar vi på att se hur högt söktrycket blir på IN-programmet som startar i höst, säger Joakim Svensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: