Annons:

Sök

Annons:

Han är ny chef på Coop – har en klar bild av hur butiken ska utvecklas

Frukt och grönt samt blomavdelningen är det första Tony Allander vill utveckla som butikschef på Coop i Hultsfred. "Det är det första man möter. Jag vill att kunderna ska få ett bra första intryck". Foto: Lotta Madestam

Han är ny chef på Coop – har en klar bild av hur butiken ska utvecklas

Tony Allander från Vimmerby är ny butikschef på Coop i Hultsfred. Många har tagit på sig uppdraget före honom, själv har han en klar bild av hur han ska försöka utveckla centrumbutiken.
– Den har stor potential, jag anser att den kan omsätta 50 miljoner, säger han.

Annons:

Man skulle kunna säga att Tony Allander sadlar om. Efter att ha drivit Coopbutiken i Överum i åtta år har han övergått till att vara anställd butikschef i Hultsfred, med ansvar för fem medarbetare.

– Butiken i Överum bytte förening till Coop Väst som omfattar 200 butiker, så jag kände att det familjära gick förlorat, förklarar Tony Allander sitt beslut.

Mellanlandning i Kristdala

Han tillträdde tjänsten den 1 mars, vilket Vimmerby Tidning var först med att rapportera. Där emellan har han också jobbat i Kristdala ett halvår.

– Den största skillnaden blir att jag slipper tänka på mitt eget bolag, det blir en annan trygghet. Annars jobbar jag på samma sätt nu som jag gjorde i Överum, säger Tony Allander, som ursprungligen kommer från Linköping, men flyttade till Vimmerby när han fann kärleken där.

Många chefer kommit och gått

Han är fullt medveten om att det är en lång rad butikschefer som passerat i Hultsfred på kort tid. Det skrämmer inte, utan Tony Allander ser det snarare som en rolig utmaning och han är på det klara med vad som behövs för att lyckas.

– Det handlar om att sätta rutiner som funkar, så alla vet vad de ska göra, städa upp butiken och ha rätt sortiment. Sedan behöver inte det betyda att jag är rätt här, det får vi se hur det slutar.

Hur mår butiken idag?

– Det är lite tufft. Men, tillägger han, jag anser att det finns alla förutsättningar, det är en fin butik med stor utvecklingspotential. Jag anser att den kan omsätta 50 miljoner, men det är en bit dit.

Vad är din tanke kring vad som felat?

– Jag tror säkert att alla byten av butikschefer spelat in. Jag var åtta år i Överum, innan det åtta år i en ICA-butik. Kontinuitet är viktigt. Det blir varken hackat eller malet när det kommer nya chefer hela tiden, som jobbar på olika sätt. Nu ska vi ha rutiner som är konstanta, det tror jag är viktigt.

Hur kommer kunderna märka att du är ny butikschef?

– Jag hoppas det syns i butiken och att det märks på personalen, att de är engagerade och har en riktning att jobba efter. Jag är noga med frontning i hyllorna, att det är bra lagerhållning och inte gapar tomt överallt. Så det finns en del att jobba med. Nu kan det bara bli bättre.

– Sedan är det synd med ombyggnationen av torget, det drar ner trycket i centrum. Det tror jag påverkar, man rör sig inte i centrum som tidigare. Det påverkar inte oss på samma sätt som övriga handeln, eftersom vi har vår stora parkering på baksidan, men flödet på andra sidan är nästan obefintligt. Så jag ser fram emot att se hur det blir när allt är färdigt, säger Tony Allander.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: