Annons:

Sök

Annons:

Jonathan är ny vd på Plannja – så ser han på utmaningen

I morgon får Plannja en ny Business Director, Jonathan Nejman med mångårig erfarenhet av koncernen och stålindustrin.

Jonathan är ny vd på Plannja – så ser han på utmaningen

Plannja i Järnforsen får en ny Business Director i Jonathan Nejman från Stockholm, med mångårig erfarenhet från stålbranschen och koncernen.
– Det ska bli oerhört spännande, säger han.

Annons:

Den 1 december börjar Jonathan Nejman sitt nya jobb i Järnforsen, vilket Vimmerby Tidning var först med. Det betyder att han tar över efter företagets tidigare vd Lars Juntti, som gick vidare till annat jobb inom koncernen i våras.

– Nu ser jag fram emot att komma igång, det ska bli oerhört spännande. Plannja är ett jättestarkt varumärke och imponerande både i storlek och sett till bredden där flera olika produkter tillverkas på samma plats. Det tycker jag är häftigt i säg. Sedan är det en jättespännande tid i stålbranschen, där SSAB är ett av de bolagen som går i bräschen med fossilfritt stål och det blir superhäftigt att komma närmare byggindustrin och vara med på den resan och utveckla produkterna, säger Jonathan Nejman när Dagens Hultsfred når honom på telefon.

Kommer jobbpendla

Han har en lång karriär inom SSAB-koncernen, totalt har det blivit över 15 år inom stålbranschen, nu senast som ansvarig för inköp, lagerstryrning och hållbarhet på Tibnor.

Nyligen gjorde han ett kort besök på Plannja, dit han kommer jobbpendla från hemmet i Bromma, utanför Stockholm, där han är uppvuxen.

– Jag kommer vara ett antal dagar på plats i Järnforsen varje vecka det känner jag är oerhört viktigt att finnas där. Annars är det oerhört svårt att lära känna verksamheten.

Vad skulle du säga blir den främsta utmaningen med jobbet?

– Det är en stor organisation med många människor, så det blir en utmaning att lära känna alla, men det är också något jag ser fram emot att lära känna medarbetarna och verksamheten. Det tar tid, man får vara ödmjuk inför det. Det går inte att gå in och tro att man kan ta allt i ”en tugga”, utan man får försöka hålla lagom hög fart från början.

Betyder det att man inte kommer se några direkta förändringar på företaget till en början med dig som ny vd?

– Det finns en tydlig plan som verksamheten tagit fram med befintliga ledningen och avsikten är att fortsätta leverera på den först och främst.

För ungefär ett år sedan lade Plannja ett stort varsel till följd av Rysslands krig i Ukraina, räntor, inflation och stigande energikostnader, uppgav ledningen då.

Hur ser du på det?

– Det varslet var inte unikt för Plannja, det har drabbat många i både stål- och byggbranschen. Det är ingenting som tyder på att vi har en kraftigt ökad efterfrågan precis runt hörnet. I de här lägena får man fokusera på de sakerna man kan påverka och se till att förbättra dem. Den dagen det vänder ska man se till att vara i en riktigt bra position för att kunna växla upp och växa med marknaden fortsätta ta marknadsandelar.

Idrott ligger honom varmt om hjärtat

När Jonathan Nejman ombeds beskriva sig lite kort säger han sig vara 44 år, gift, trebarnsfar med ett stort idrottsintresse.

Nu hoppas han på en snörik vinter i Småland, då får längdskidorna följa med ner och han ser framför sig hur han kommer lära känna Järnforsen med hjälp av löparskorna.

– Jag var aktiv fotbollsspelare till för några år sedan, nu är jag tränare för min äldsta dotter i Brommapojkarna. Det är jättekul att kunna fortsätta och även ge tillbaka till klubben där jag spelade som barn och upp i junioråldern, så cirkeln är sluten.

Vad känner du till om trakten?

– Vimmerby har familjen besökt många gånger, när vi varit på Astrid Lindgrens Värld och runt omkring flera somrar. Det har varit väldigt lyckat och uppskattat. Hultsfred har jag faktiskt aldrig besökt, mer än att jag känner till det till namnet och festivalen. Järnforsen får jag tillfälle att lära känna redan nästa vecka.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: