Annons:

Sök
Så ska hon utveckla både sig själv och butiken –

Iselin Bråten Latif ser fram emot att utveckla sortimentet i butiken och sig själv – i april ska hon tävla i blomsterbinderi. Foto: Lotta Madestam

Så ska hon utveckla både sig själv och butiken – "Jätteroligt"

Iselin Bråten Latif, ägare av More Leafs Please i Virserum, ska börja tävla i blomsterbinderi. Nordens största inredningsmässa blir också startskottet på en satsning i butiken.
– Jag fick idén när Nya Järnboden behövde stänga tråkigt nog, säger hon.

Annons:

När Iselin Bråten Latif öppnade sin blombutik på Kyrkogatan i september gjorde hon det med ett standardsortiment med krukor i och med att budgeten inte var så stor.

Första tiden har varit bra, till och med över förväntan enligt henne själv. 

– Jag var lite skeptisk, men det har gått väldigt bra. Bättre än förväntat, efter ändå bara fyra månader.

Väljer att satsa

Så nu vågar hon satsa lite ytterligare.

– Jag fick idén när Nya Järnboden behövde stänga tråkigt nog. Jag hade annars tänkt ha bara blommor, krukor och tillbehör, inte så mycket mer. Men jag har tänkt om för att utöka servicen på orten.

Du gick ut och frågade på sociala medier vad folk efterfrågar, fick du någon respons?

– Ja, det verkar som de tyckte det var kul att jag frågade. Jag fick mest förslag på sådant jag redan tänkt på. Men man ska inte förvänta sig det traditionella, inte en massa små lull-lull utan exempelvis fina träleksaker, tvålar och lite små inrednings- och presentsaker som ändå håller samma stil som jag har i butiken, säger Iselin Bråten Latif.

Ett besök på inredningsmässan Formex som öppnar den 16 januari blir starten på satsningen.

– Det ska bli jätteroligt. Utöver det har jag ju en webbshop, som jag startade när jag öppnade. Jag har inte uppdaterat den, jag har haft så fullt upp, men med de här nya sakerna blir det lättare än med blommor.

Du säger det gått bättre än förväntat, kan det bli aktuellt att anställa?

– Ja, kanske. Men eftersom jag är tränad i Stockholm klarar jag mig bra ändå. Där var det högt tempo och väldigt mycket att göra. Men jag skulle kunna tänka mig att plocka in någon lite extra. Jag hade exempelvis kunnat sälja ännu mer vid jul om jag hade haft mer blommor och någon personal.

Vill utvecklas genom tävling

Iselin Bråten Latif börjar också 2024 med förväntningar på att börja tävla.

– Allt jag gör vill jag bli bäst på annars är det ingen mening med det i mina ögon. Så jag är jätterädd att komma sist, om jag gör det gräver jag ner mig, säger hon och skrattar.

– Men nu när jag har butiken och vill bli bäst måste jag utmana mig själv. Jag vill göra arrangemang till bröllop och event runt om i hela Sverige. När jag utbildade mig gjorde jag Nobelefterfestens blommor ett år. Det är sådana stora grejer jag skulle vilja vara med på. Att tävla är ett bra sätt att visa upp namnet inom floristiken.

Anmäld till premiären

Anmälan är inskickad och hon är antagen. Premiären blir en debutanttävling i Karlstad den 6 april. En uppskattad tävling visade det sig. De 16 platserna tog slut snabbt. 

– Placerar jag mig topp åtta kommer jag fortsätta tävla mycket. Om det blir plats 16 behöver ni inte höra av er…

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: