Annons:

Sök

Annons:

FÖRETAG I HULTSFRED FÖRSATT I KONKURS –

Crilles VVS & Värmepumpsteknik AB har försatts i konkurs. Foto: Bildbyrån

FÖRETAG I HULTSFRED FÖRSATT I KONKURS – "DJUP SORG"

Crilles VVS & Värmepumpsteknik AB i Hultsfred har gått i konkurs. Skälet uppges vara coronatiden som lett till jättelånga väntetider på värmepumpar och att marknaden gått ner.
– Det här är det värsta jag varit med om, kommenterar Crille Barman.

Annons:

På torsdagen kom det dystra beskedet att Crille och Helén Barmans familjeföretag, som de startade hemma i garaget i Vena i december 2016, gått i konkurs.

– Ja, det är med djup sorg, kommenterar Crille Barman via ett SMS till Dagens Hultsfred. Det är det värsta jag varit med om det här och sorgen att det måste bli så här är väldigt tung att bära.

Han förklarar konkursen med att det varit coronatider med jättelånga väntetider på värmpumpar.

– Och att marknaden gått ner, på grund av det har vi drabbats av likviditetbrist samt att vi har fordringar på väldigt höga belopp som en större aktör vägrar betala ut, som måste upp i tingsrätten.

Flyttade företaget till Hultsfred

I mars 2021 flyttade företaget till lokaler i Hultsfred, där man hyrt in sig i industrihotellet Blåklinten på Norra Oskarsgatan. Parets ambition var att bli en del av det nya handelsområdet och lät inrymma både lager, kontor och showroom. 

Enligt företagets hemsida hade man tre installatörer ute på fältet.

– Jag har fått jobb som kyltekniker på en annan firma och behåller telefonnummer privat och kommer så småningom utgå från hemmet och ta hand om Hultsfred och Vimmerby. Företaget jag ska jobba på har samma värmepumpsleverantörer och service så kunderna kan på så vis ändå få rätt hjälp med installationer och service runt om Hultsfred, uppger Crille Barman i sitt SMS.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: