Annons:

Sök
Hon debuterar på tävling – ställer upp med stubbe hon fått av en kund

Iselin Bråten Latif debuterar i tävlingssammanhang. I det ena momentet används en stubbe hon fått av en kund som bas. Foto: Privat

Hon debuterar på tävling – ställer upp med stubbe hon fått av en kund

Iselin Bråten Latif med blombutik i Virserum debuterar i tävlingssammanhang i morgon.
– Jag är så nervös, säger hon och berättar om tankarna bakom sitt ena tävlingsbidrag.

Annons:

Iselin Bråten Latif, som driver More Leafs Please på Kyrkogatan i Virserum, gör sin tävlingsdebut i morgon under trädgårdsmässan "Sköna gröna trädgård" i Karlstad, där en debutanttävling för florister lanseras. Tävlingen bedöms av domare från Svenska Domarkåren och besökarna kan både rösta på färdiga alster och se när de tävlande skapar sina olika uppsättningar. 

När arrangören öppnade upp för anmälan blev man överväldigade över responsen, platserna fylldes på några timmar, står det på hemsidan.

– Jag tävlade någon enstaka gång under skoltiden med ett inskickat bidrag, men det här är första riktiga tävlingen, säger hon.

Hur är det med tävlingsnerverna?

– Jag är sämsta förloraren någonsin, så jag är jättenervös. Jag är dessutom en ”sista-minuten-person”, så jag är inte riktigt färdig med det jag ska vara färdig med inför i morgon. Jag behöver fixa lite mer pinnar och plocka mossa på vägen och tänker att jag fixar det sista på hotellrummet. Så ja, jag är nervös…

Iselin Bråten Latif har fått veta och kunnat förbereda ett av två moment, där de tävlande ska inspireras av en tavla gjord av Lars Lerin och några ledord som grönt, natur och hållbarhet. Det andra momentet är hemligt till tävlingsdagen.

– Motivet är väldigt lantligt och skogligt, så jag använder mig av en stubbe som en kund gröpt ur och gett mig.

Vad kan du berätta om ditt tävlingsbidrag?

– Jag har gjort som en skål av bivax, för att allt ska vara så naturligt som möjligt, och använder mossa som stickmassa. Själva dekorationen görs i stubben, som ställs på mossa, för att skapa bilden av att stubben står som i skogen, berättar hon om sin tanke. 

– Vilka blommor vi får använda oss av avslöjas först på tävlingsdagen, nästa moment är också hemligt till dess.

Vad tror du om förutsättningarna att komma bra till i tävlingen?

– Jag vet att jag är bra, att jag kan tänka lite utanför det normala och jag tycker ändå själv att jag har en fin stil, så det kan gå bra. Sedan vet jag att konkurrensen blir tuff, det är många duktiga och jag vet att några av de florister jag ser väldigt mycket upp till också ska vara med, så jag vet inte riktigt. Jag hoppas komma någonstans i mitten i alla fall.

Varför slår du in på det här spåret att tävla i blommor?

– Jag vill få lite erfarenhet av att tävla och man får ett omdöme av domarna, både vad man kanske gjort lite konstigt och bra, så jag kommer ta det till mig med ambitionen att utvecklas. Jag tänker att nu har jag min butik, nu måste jag försöka utvecklas. Speciellt som jag är på en så liten ort. Kommer jag ut mer i floristvärlden kanske jag får fler event så jag kanske får åka och göra blommor lite överallt. Det är mitt mål.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: