Annons:

Sök
Efter chockartade beskedet – han tar över som ny vd

Ny extern vd på Ikea Industry är Peter Movitz, med 13 års erfarenhet av företaget, sedan Klas Franzén inte längre jobbar kvar. Foto: Lotta Madestam

Efter chockartade beskedet – han tar över som ny vd

Tvingats sluta eller sagt upp sig själva? Uppgifterna går starkt isär kring de tre chefer som inte längre jobbar kvar på Ikea Industry i Hultsfred. Ny extern vd är Peter Movitz, med 13 års erfarenhet av företaget.
– Jag har tillit till att han tillsatts till att leda och fördela arbetet, säger Erik Bouvin, lokal klubbordförande GS-facket.

Annons:

Som vår tidning kunde avslöja i lördags jobbar varken Klas Franzén, vd, Stefan Mikaelsson, teknik- och underhållschef, eller Mindaugas Lukosius, produktionschef, kvar på Ikea Industry. Avtalen ska ha skrivits på under torsdagen. 

Våra uppgifter säger att cheferna tvingats sluta, men idag vill ingen från företaget bekräfta det. Kommunikationsavdelningen vill inte kommentera uppgifterna alls.

”Av respekt för våra medarbetare kommenterar vi inte enskilda personer eller detaljer om nuvarande eller tidigare medarbetare”, skrev presstalespersonen Oscar Ljunggren i ett mejl till oss i fredags eftermiddag. 

Även personalchef Camilla Holmroth avstår ifrån att kommentera och hänvisar istället till kommunikationsavdelningen.

"Har ingenting att tillföra"

Redan i fredags valde vd Klas Franzén att inte kommentera det hela och när tidningen också når Stefan Mikaelsson och Mindaugas Lukosius säger de sig ha sagt upp sig själv. I övrigt vill de inte kommentera. Inte heller Keke Österman, lokal ordförande för Unionen, vill lämna någon kommentar.

– Jag har ingenting att tillföra, säger han till vår tidning.

Vår källa kommenterade situationen såhär: 

– Det var ju ett sammanträffande att det var alla tre samma dag. Man kan säga att det finns flera anledningar. Produktionsresultaten har inte varit lysande på senare tid, utan man valde centralt från huvudkontoret att ”röja lite”.

"Har inte en aning"

Erik Bouvin, lokal klubbordförande GS-facket, kommenterar uppgifterna såhär. 

– Det är utanför min vetskap att det är på det sättet att de ska ha tvingats sluta, utan juridiskt sett, det jag vet, är att de sagt upp sig själva. Något annat officiellt finns inte, säger Erik Bouvin.

Vad är anledningen till att tre chefer slutat samtidigt?

– Jag har inte en aning. Jag har inte pratat med någon där efter heller, för de sa upp sig och slutade så det måste finnas en överenskommelse, men jag har ingen aning. Så jag kan inte kommentera det på det sättet, det tror jag du förstår också, jag tillhör kollektivet, säger han.

Ny vd med mångårig erfarenhet

Redan i fredags kunde Oscar Ljunggren berätta att företaget tillsatt en ny tillförordnad site manager, som kommer fortsätta leda arbetet framåt enligt plan.

Det är Peter Movitz, 53 år från Trollhättan, som tagit över efter Klas Franzén.

– Han har funnits inom Ikea sedan 2011, så han har väldigt mycket kunskap om företaget, så jag har tillit till att han tillsatts till att leda och fördela arbetet, säger Erik Bouvin.

Hur påverkar det här arbetet att Ikea Industry fått en ny vd?

– Det är som vilken lagkapten som helst, var du än är. När du får en ny vd som ska sätta sig in i och driva ett företag eller det är ledaren för ett innebandylag eller i partier efter val så medför det alltid andra rutiner och den biten, säger Erik Bouvin.

Fotnot: Avslöjandet kan du läsa här. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: