Annons:

Sök

Annons:

Kändis bland nördar fick hedersamt pris –

Niclas "Dacke" Torstensson fick ta emot priset Årets köpman av Kristina Magnusson och Christian Ryning. Foto: Lotta Madestam

Kändis bland nördar fick hedersamt pris – "Ganska välförtjänt"

Han lever kanske en lite mer okänd tillvaro som köpman, men är desto mer känd bland skivnördar. Årets köpman är Niclas Torstensson, som driver Dackes Vinyl i Virserum.
– Vad ska jag säga, jag tycker nog det är ganska välförtjänt, sa Niclas "Dacke" Torstenssoch och drog ner stora applåder.

Annons:

Det är inte många kommuner som kan stoltsera med en skivbutik med enbart vinylskivor.

Hultsfreds kommun kan tack vare Virserumsbon Niclas Torstensson som sprider glädje bland skivnördar inom ett stort geografiskt område. Själv ser han sig som en kulturbärare.

Låg en spänning i luften

Efter en paus med mat och trevligt umgänge kring borden gick programmet vidare med priset Årets köpman, som tagits fram på ett helt nytt sätt i år. Det är nämligen kommuninvånarna som fått nominera värda pristagare. Motiveringen var sammansatt av de olika kommentarer som kommit in.

Christian Ryning, ordförande i Hultsfred Handel, tog plats på scen tillsammans med Kristina Magnusson, Virserums samhällsförening, som delar ut det här priset tillsammans. Det spred sig en spänning bland galans gäster innan namnet Niclas Torstensson ropades upp.

Svart smidesskylt

Nu kan han sälla sig till sällskapet som kan hänga upp den så karakteristiska svarta gjutjärnsskylten, som bevisar att han utsetts till Årets köpman.

– Vad ska jag säga, jag tycker nog det här priset är ganska välförtjänst om jag får vara lite kaxig, sa han med glimten i ögat och möttes av hjärtliga applåder.

Dackes vinyl öppnade 2018 på Bolagsområdet.

– I VIRSERUM, ni hör ju själva hur galet det låter. Första gången jag hade öppet small det bara till, sedan dess har jag bytt lokal tre-fyra gånger.

Han lovade sätta upp gjutjärnsskylten.

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder:

Dackes Vinyl är mycket mer än en plats där man köper musik. Det är en samlingspunkt där besökare möts av ett brett och noggrant urval av vinylskivor i kombination med Niclas varma leende och en inbjudande kopp kaffe. Denna personliga touch har skapat en unik atmosfär som lockar till återbesök och stärker banden mellanmänniskor i samhället.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: