Annons:

Sök

Annons:

  • Parets satsning bättre än väntat – nu är det dags för invigning

    Caroline och Mathias Jäderup är i mål med Lönnebergas Matverksta som dessutom fått en uteservering, vilket inte var med i den ursprungliga planen. På söndag blir det invigning i samband med Upptäckarda’n. Foto: Lotta Madestam

  • Parets satsning bättre än väntat – nu är det dags för invigning

    Satsningen på ett restaurangkök i en container blev bättre än väntat, tycker Caroline Jäderup som är glad och lättad över att arbetsvillkoren förbättrats så mycket med tanke på all catering företaget har.

  • Parets satsning bättre än väntat – nu är det dags för invigning

    Caroline Jäderup tillsammans med Louise Danielsson-Ölvestig. Foto: Privat

Parets satsning bättre än väntat – nu är det dags för invigning

Caroline och Mathias Jäderups restaurangcontainer är klar att inviga, med en stor uteservering på framsidan. Den var inte med i planen från början, men nu ser de fram emot att kunna ta emot gäster.
– Satsningen blev bättre än vi tänkt oss, säger Caroline Jäderup.

Annons:

Efter en intensiv tid står parets satsning på Lönnebergas Matverksta klar.

– Äntligen är vi i mål, det har verkligen varit en berg- och dalbana, säger Caroline Jäderup som tagit en paus i arbetet med en cateringbeställning bestående av Småländska klassiker i form av raggmunk, kroppkakor och isterband.

Fanns inte med i planen

Det var just det uppsving som blev med cateringen som gjorde att Caroline och Mathias Jäderup satsade på en restaurangcontainer.

Nu är allt klart med den åtta fot stora containern som försetts med en uteservering, som pricken över i.

– Den var med när vi köpte containern, men vi hade inte räknat med att ha sittplatser. Men så fick vi förfrågningar om att ha mer öppet i Matverkstan och när vi fick alkoholtillstånd tänkte vi om och tyckte det kändes roligt att kunna ta emot sittande gäster, säger Caroline och berättar vidare:

– Som det är nu har vi sittplatser för 42, men vi ska lägga grus nedanför trallgolvet så vi kan utöka till 70 gäster sammanlagt vid behov. Nu ska vi bara hägna in området också, det måste göras eftersom vi har alkoholtillstånd.

Invigning två år i rad

Restaurangen togs i bruk i samband med påsk, då blev påsktallrikarna en storsäljare.

– Det kändes också stort. Vi sålde närmare hundra tallrikar, så det var kul. Det visar att det finns ett gensvar från folk.

Nu väntar en officiell invigning på söndag med en buffé av smörgåstårtor i samband med Upptäckarda’n. Samtidigt firar man foodtruckens ettårsjubileum, den invigdes vid förra årets arrangemang.

– Det känns stort att ha invigning två år i rad. Det trodde vi inte 2023, det fanns inte i tanken då, säger Caroline Jäderup.

Men som sagt, efterfrågan krävde en annan lösning än vad som var tänkt från allra första början.

Vad tycker du om resultatet?

– Det blev bättre än jag tänkt. Det känns mer restaurangaktigt än jag hoppades på från början. Det blev dyrare än vi trott från början, men tack vare att vi haft så mycket jobb med catering och foodtrucken har vi kunnat ta allt i hamn genom att återinvestera allt i den här satsningen. Nu kommer vi ha sommaröppet i Matverkstan när vi inte har andra uppdrag och måndagar kommer vi arrangera bilträffar med servering och underhållning med start den 24 juni.

Glädjen var stor under torsdagen, då kunde företaget anställa Louise Danielsson-Ölvestig på timmar.

– Vi har löst det med hjälp av vänner och släkt som ställt upp och nu kunde vi äntligen anställa Louise. Till nästa år hoppas vi kunna anställa henne på heltid, för vi tror vi kommer ha öppet containern mer utifrån hur mycket det efterfrågas. Jag tänker att 2024 får bli ett testår där vi ser hur serveringen går.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: