Annons:

Sök

Annons:

Bästa betyget hittills för Hultsfred i nationella mätningen

Frederika Svensson är näringslivssamordnare i Hultsfreds kommun. Foto: Privat

Bästa betyget hittills för Hultsfred i nationella mätningen

Svenskt Näringslivs mätning över företagsklimatet kom i veckan. För Hultsfreds kommun var det glädjande läsning.
– Det är glädjande att se sådana positiva siffror, säger Lars Rosander (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Årligen genomför Svenskt Näringsliv en mätning över företagsklimatet. Under våren kommer svaren i undersökningen och till hösten är det dags för rankingen. 

I år får kommunen ett sammanfattande omdöme på 3,43. Det är den bästa siffran hittills och en tangering från 2019. Skalan är sexgradig och i Sverige ligger det totala snittet på 3,47. 

I Hultsfreds kommun är 103 företag som svarat på enkäten och totalt ger det en svarsfrekvens på 53 procent. Av de som svarat är flest företag inom byggbranschen och det handlar om företag som i snitt har 1,5 anställda. 

"Det blir bättre i Hultsfred. Ingen av de 15 parametrarna tappar och det sammanfattande omdömet förbättras något. Även om utvecklingen går i rätt riktning är det fortfarande låga nivåer. Dialog, information och attityder från tjänstemän måste fortsätta att förbättras. De företag som haft kontakt med kommunen om tillsyn, tillstånd och kontroll är nöjda med bemötandet. I tre av fyra områden där vi frågat om handläggningstider, tillgänglighet, rådgivning och förståelse förbättras resultaten", skriver Svenskt Näringsliv i sin kommentar.

Ännu oklart vilken ranking det blir

Hultsfred ökar med 0,1 steg i mätningen och det är det bara två ytterligare kommuner i länet som gör. Frederika Svensson, näringslivssamordnare, är positiv efter mätningen. 

– Glad att se positiva siffror och att faktiskt ingen av de 15 parametrarna tappar. Det betyder inte att vi sitter nöjda utan det finns förbättringar att jobba med inom alla områden. Det ser vi fram emot att göra både internt och tillsammans med vårt näringsliv, säger hon i ett pressmeddelande.

Även Lars Rosander (C), ordförande i kommunstyrelsen, gläds åt siffrorna. 

– Det ger ett kvitto på att vårt näringslivsarbete är på rätt kurs. Svaren ger oss ett bra underlag till vårt fortsatta arbete. Det ska bli kul att se vad mer vi kommer att åstadkomma tillsammans med våra företag, säger han. 

Förra året rankades Hultsfred som kommun 213 av 290 i Svenskt Näringslivs ranking. Vilken placering det nu blir återstår att se i höst. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: