Annons:

Sök

Annons:

  •  Christian växlar upp – utökar med helt ny verksamhet

    Christian Ryning går ifrån att vilja sälja till att växla upp. Palace Hotell kompletteras med ett longstay i en villa som är uthyrd hela året till ett företag, vars personal bor här. Foto: Lotta Madestam/Privat Foto: Lotta Madestam

  •  Christian växlar upp – utökar med helt ny verksamhet

    På fredag har Christian Ryning säsongspremiär på Palace Hotells uteservering med skaldjurskväll och trubaduren Kalle Sellbrink. Foto: Lotta Madestam

  •  Christian växlar upp – utökar med helt ny verksamhet

    Utöver tre sovrum har huset gemensamhetsutrymmen i form av vardagsrum och kök och spa i källaren. Foto: Privat

  •  Christian växlar upp – utökar med helt ny verksamhet

    Vintern har ägnats åt att renovera huset på Hagadalsgatan som är Palace Hotells nya satsning på longstay. Foto: Privat

  •  Christian växlar upp – utökar med helt ny verksamhet

Christian växlar upp – utökar med helt ny verksamhet

Christian Ryning har slagit tanken ur hågen, Palace Hotell i Hultsfred är inte längre till salu. I stället växer han med en helt ny verksamhet som tagits emot över förväntan av gästerna.
– Det är fullbokat året ut, säger han.

Annons:

Efter en tuff tid då Christian Ryning var beredd att ge upp sitt älskade hotell om den rätta köparen dök upp har han ändrat sig. Hotellet är inte längre till salu.

– Det känns roligt igen, nu har det lagt sig lite, säger han och förklarar den bakomliggande anledningen till sitt tidigare beslut.

– Det var jävligt jobbigt där ett tag privat när min pappa gick bort och annat jobbigt som påverkade mig.

Som att hoppa bungyjump

Nu tar han nya tag och har nyanställt en kock från Göteborg och serveringspersonal som ingår i teamet, plus lite extraanställda utöver det.

– Som mest kommer vi jobba tre-fyra stycken på uteserveringen, man vet att det innebär sjukt mycket jobb när sommaren kommer. Det är som att hoppa bungyjump, tillägger han och skrattar.

Säsongspremiären på uteserveringen är nära nu, i morgon fredag inleder man som hösten avslutades – med skaldjurskväll och Kalle Sellbrink som spelar trippelt. De 55 platserna blev snabbt fullbokade.

– Jag är förvånad själv. Skaldjuren har gått upp rejält i pris, så jag var tvungen att lägga mig på ett högt kuvertpris och ändå gick platserna åt snabbt, det är roligt att det går att göra i ”lilla” Hultsfred, säger Christian Ryning som gläds över att det ska bli sol på fredag kväll, vilket han vet gör mycket för den rätta feelingen.

Växer med ny verksamhet

Han har använt vintern till att renovera hotellet. Sista badrummen är gjorda, trappuppgången har tapetserats och det har bytts möbler och textilier i matsalen.

Dessutom utvecklar han med en helt ny verksamhet – longstay i ett hus på Hagadalsgatan som totalrenoverats för ändamålet under vintern. Nu står tre rum med gemensamt kök och vardagsrum och spa i källaren klart för uthyrning längre perioder.

– Det var min pappas hus som vi inte lyckades sälja, utan jag köpte ut mina syskon och fick idén att använda det så här, för de som inte har budget att bo längre perioder på hotell.

Hur har satsningen tagits emot?

– Jättebra, över förväntan. Jag har ett företag som hyr hela huset resten av året och jag har ett annat företag som vill sajna hela 2025.

– Jag gjorde i ordning det på vinst och förlust med ambitionen att det skulle vara billigt att bo här, men ändå vara klass på det. Det känns så kul att det blev så bra och eftertraktat.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: