Annons:

Sök

Annons:

  • Bygglov inlämnat: så många lägenheter planeras –

    ETC Bygg blev först att köpa en fastighet på Herrstorpet. Nu är en bygglovsansökan för sammanlagt 36 lägenheter inlämnad. Foto: ETC Byggentreprenad/Privat

  • Bygglov inlämnat: så många lägenheter planeras –

    En skiss över området som det planeras. Foto: ETC Byggentreprenad

  • Bygglov inlämnat: så många lägenheter planeras –

    Sex parhus, det vill säga tolv lägenheter, är tänkt att byggas först. Så här långt finns dock ingen tidsplan för när bygget ska gå igång. Foto: ETC Byggentreprenad

  • Bygglov inlämnat: så många lägenheter planeras –

    Bygglovsansökan omfattar också två loftgångshus, ett med två våningar och ett med fyra. Foto: ETC Byggentreprenad

Bygglov inlämnat: så många lägenheter planeras – "Glada och stolta"

ETC Bygg AB, som blev först att köpa en fastighet på Herrstorpet, har nu lämnat in en bygglovsansökan för 36 lägenheter.
– Vi är glada och stolta över att vi kommit så här långt, säger Martin Johansson, fastighets- och affärsutvecklare.

Annons:

Bygglovsansökan för Lerbruket 1 omfattar sex parhus med tolv marklägenheter och två loftgångshus. Ett på två våningar och ett på fyra. Sammanlagt rör det sig om 36 lägenheter som ska byggas över tid på Hultsfreds senaste bostadsområde Herrstorpet.

– Tanken är att det ska bli hyresrätter. Vi tänker att det kan bli väldigt trivsamt med lägenheter på marken, det är många som efterfrågar det, men också att man kommer upp lite grann i de två andra husen, så kan man också få utsikt över sjön hoppas vi, säger Martin Johansson.

ETC Bygg, med säte i Stockholm, köpte fastigheten av Hultsfreds kommun för två år sedan, bygglovsansökan är ett viktigt delmål.

Hur känns det att ha lämnat in bygglovsansökan?

– Det är jättekul, vi är jätteglada och stolta. Vi har hållit på med det här länge nu. Marknaden är ju som den är, men nu har vi i alla fall lämnat in den. 

– Därmed inte sagt att vi kommer börja bygga direkt, vi får se och avvaktar marknaden. Men som sagt vi är glada och stolta över att vi kommit så här långt, tillägger Martin Johansson.

Kommer byggas i etapper

Husen kommer byggas i etapper, företaget vill inte gå för snabbt fram. Tanken är att börja med marklägenheterna.

– Vi gör klimatpositiva hus, det vill säga hus som ska ge mer energi än vad vi gör av med, och vi jobbar också mycket med social hållbarhet. Ett av parhusen ska bli ”off grid”, det vill säga att det inte kommer vara uppkopplat till elnätet, utan vara helt självförsörjande. Så det blir spännande, det är ett litet experiment från vår sida. 

Vad tror du om intresset för bostäderna?

– Jag tror att det kommer vara ett stort intresse. Jag tror det är bra att börja med marklägenheter, det är i många kommuner folk letar efter just marklägenheter och jag tror att Hultsfred absolut är en av dem där folk kanske vill sälja villan eller skaffa sitt första boende. Många trivs på marken. Kommer byggandet igång i Herrstorpet kanske vi kan inspirera andra, förhoppningsvis kan det säljas lite villatomter, så det kommer igång, och då tror jag det kan locka väldigt mycket folk, säger Martin Johansson.

”Fantastiskt område och kommun”

Han lovordar både området och Hultsfreds kommun.

– Det är en fantastisk plats och fantastisk kommun. Jag bor inte själv i Hultsfred, men man märker framåtandan och vi känner oss väldigt välkomna på alla sätt och vis.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: