Annons:

Sök

Annons:

Habib firar 30 år med gatuköket – kunderna är hans drivkraft

I dagarna tre firar Habib Fatrous 30-årsjubileum som ägare av Sibylla i Hultsfred tillsammans med sina kunder, många av dem stamgäster. Foto: Privat

Habib firar 30 år med gatuköket – kunderna är hans drivkraft

Habib Fatrous firar 30-årsjubileum som ägare av Sibylla i Hultsfred. Det tycker han är väl värt att fira tillsammans med kunderna, som tack för alla år.

Annons:

Habib Fatrous tog över den 1 september 1994. Då hette det Oskarsgrillen, ett namn som fortfarande används i folkmun.

– Sibylla etablerade sig i Hultsfred 1996, så jag har funnits med under hela den tiden. De senaste tio åren har det gått allt mer emot att heta Sibylla, men Oskarsgrillen används fortfarande av vissa, berättar han.

Innan 1994 avlöste ägarna varandra. Det hör inte till vanligheterna, enligt Habib Fatrous att man stannar så många som 30 år i den här branschen.

Vad har fått dig att trivas så bra?

– Mötet med alla kunder framför allt, responsen har varit fin under alla dessa år. Det är en bra drivkraft att fortsätta, säger Habib Fatrous som inte har några som helst tankar på att sätta punkt vid 30.

Några kämpiga år bakom sig 

Det var annars en kämpig tid när Norra Oskarsgatan byggdes om. Habib Fatrous gjorde ingen hemlighet av att det påverkade försäljningen. 

– Nu har de flesta kommit tillbaka. Det har annars varit några tuffa år med tanke på pandemin, inflationen och allt det där. Men nu känns det som vi kan börja lämna allt det där bakom oss och titta framåt, så det känns positivt, säger Habib Fatrous och fortsätter:

– Genom åren har vi skaffat oss ett rykte, så vi har många stamkunder och så fort de som flyttat från Hultsfred kommer tillbaka, så besöker man Sibylla igen, så det är ett bra kundantal.

Idag är det fem anställda utöver Habib Fatrous, som tog i bruk den nya byggnaden i mars 2013.

– Det blev ett lyft och förenklade också arbetsmässigt, med tanke på att det gamla stället hade många år på nacken.

Hur firas 30-årsjubileet?

– Med 30 procent rabatt på allt i tre dagar, fredag-söndag. Det känns viktigt att uppmärksamma jubileet med tanke på att det gått 30 år, som tack för alla dessa år.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: