Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Coop köper upp alla Nettobutiker i Sverige

Coop köper danska Nettos samtliga 163 butiker i Sverige. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Coop köper upp alla Nettobutiker i Sverige

Coop köper upp alla 163 Nettobutiker i Sverige som på sikt kommer stöpas om till Coops nya butiksformat.
”Vi tar i dag ett historiskt steg när vi på Coop Butiker & Stormarknader går från 240 till 400 butiker”, säger Christian Wijkström, vd för Coop Butiker och Stormarknader.

Annons:

De senaste årens miljardsatsningar på butiksnätet har gjort att Coop gått fram från fem till två butiksnät – Stora Coop och Coop. Satsningarna har gett uppåtgående försäljningstrend för första gången på många år och nöjdare kunder.

I dag kommer nyheten att Coop går framåt ännu mer och köper Nettos svenska verksamhet som innefattar 163 butiker.

”Netto har på ett skickligt sätt byggt upp ett starkt butiksnät i södra Sverige, som vi nu ser fram emot att satsa på och utveckla vidare som Coop”, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker & Stormarknader”, säger Christian Wijkström. 

Butikerna kommer göras om

Den danska lågpriskedjan gjorde sitt intåg i Sverige i början av 2000-talet och de har aldrig gjort någon succé. Netto är en del i Salling Group, en dansk koncern som driver butiker.

”Salling Group är vi mycket nöjda med affären, som gör att vi kan koncentrera investeringarna på färre marknader och ytterligare fokusera vår verksamhet till förmån för kunder i Danmark, Polen och Tyskland”, säger Per Bank, vd för Salling Group.

Coop Butiker & Stormarknader driver 240 av Coop 650 butiker. Butikernas finns framför allt i Stockholm, Mälardalen, Östergötland och västra Skåne. Den stora affären, som har en hemlig köpeskilling, innebär att Netto på sikt kommer integreras i Coops verksamhet och omfattar även de 2 000 anställda på Netto. Planen är att butikerna kommer göras om till Coop-butiker med ett bredare sortiment av matvaror. Under en övergångsperiod kommer de drivas under Nettos varumärke men successivt stöpas om till Coop. 

”Vi välkomnar Netto till Coop-familjen. Med betydligt fler butiker och större volymer kommer Coop nu få mer muskler bakom vår vision att vara den goda kraften i mat-Sverige och därmed öka nyttan för våra ägare – våra 3,5 miljoner medlemmar”, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige.

Netto har i dag butik i Vimmerby, Hultsfred och Västervik. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: