Annons:

Sök

Annons:

Han ger sitt skogsföretag en ärlig chans:

Venabon Jonathan Larsson kommer satsa fullt ut på sitt skogsföretag från och med i vår. Foto: Privat

Han ger sitt skogsföretag en ärlig chans: "Blev snabbt intresserad"

Jonathan Larsson från Vena ska testa att köra sitt skogsföretag på 100 procent som han har haft vid sidan av några år. 
– Jag har tänkt att dra igång fullt ut från och med april, säger Jonathan Larsson, som driver företaget Larsson Jord & Skog. 

Annons:

När Jonathan Larsson blev skogsägare i Vena för några år sedan gick startskottet för hans skogsföretag ”Larsson Jord & Skog”, som har drivit vid sidan av sitt ordinarie jobb i Vimmerby. 

– Tanken från början var att vara tillgänglig vid trädfällning och använda maskinen som jag har. Jag har sedan starten 2017 intresserat mig mer och mer för yrket. Jag blev snabbt intresserad av sektionsfällning via klättring så jag spann vidare på det och har landat i att jag ska försöka jobba heltid med företaget från och med i vår, säger Jonathan Larsson och fortsätter: 

– Jag har haft skogsföretaget vid sidan om mitt vanliga arbete och har nu tagit tjänstledigt i några månader. 

"Siktar på avancerad trädfällning"

Han kommer erbjuda tjänster så som avancerad trädfällning, sektionsfällning via klättring, miniskotare, skogsarbetare och trädgårdstjänster. Han utgår från Vena och kommer mestadels hålla till i Hultsfred, Vimmerby och Kristdala med omnejd. 

– Jag kommer sikta på avancerad trädfällning och sektionsfällning på trädgårdar mot privatpersoner. Jag är även öppen för skogsarbete med manuell huggning och fällning med maskin mot privata skogsägare och större företag, säger Larsson. 

Hur ser marknaden ut?

– Det känns som att det finns en marknad på alla fronter, jag har ett par stycken som jag har jobbat tillsammans med och som kör heltid. Vi har samarbetat en del och det ser positivt ut. Vi bor bra här omkring där det är mycket träd och skog. 

Han har även köpt en hydraldriven kranmanvagn till en fyrhjuling som han använder till vissa arbeten. 

– Den är smal och inte så tung. Man kan lätt köra in på en trädgård utan att göra märken. Den kan jag köra ut stora timmerstockar med om det är så. Jag har också ett tippbart insatsflak och gripskopor till så man kan köra grus eller gräva mindre diken. Det är tacksamt när det är trångt och man inte kommer in med några större maskiner.

"Vill satsa fullt ut på företaget"

Nu blir det alltså fullt fokus på jord- och skogsföretaget. 

– Jag vill verkligen satsa fullt ut på företaget. Jag har för säkerhets skull tagit tjänstledigt i sex månader. Ambitionen är att livnära mig på skogsföretaget och köra på. Jag tar emot bokningar nu så jag kan planera den kommande tiden, säger han och fortsätter:

– Skogsbruket har varit med mig sedan barnsben, jag är uppvuxen på gård. Den avancerade fällningen och de svåra jobben har jag intresserat mig för de senaste åren. Det ska bli kul att komma igång på allvar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: