Annons:

Sök

Annons:

Då öppnar Virserumsföretaget upp butiken på nytt

Dackebygdens Kött öppnar upp sin butik på Storgatan i Virserum i oktober. Foto: Dackebygdens Kött

Då öppnar Virserumsföretaget upp butiken på nytt

Dackebygdens Kött har hållit sin butik stängd i flera månader. Någon gång i oktober ska ägarna Lena och Robert Litzén öppna butiken på nytt.

Annons:

Virserumsföretaget Dackebygdens Kött styckar och förädlar småländskt kött som de sedan säljer till skolor, äldreboenden och restauranger i närområdet. 

De har även en liten butik för privatpersoner men på grund av coronapandemin, som har pågått sedan i våras, har hållit butiken stängd för att bidra till minskad smittspridning. 

"Känner att det är mer kontroll"

Nu går ägarna ut med glädjande nyheter om att de ska öppna butiken igen. 

– Vi öppnar någon gång i oktober. Vi har hållit stängt på grund av coronapandemin för att inte utsätta oss själva eller våra kunder för de risker som finns med att hålla butiken öppen. Vi har haft butiken stängd sedan i april någon gång, säger Robert Litzén. 

Hur har ni resonerat kring återöppnandet?

– Vi har följt utvecklingen av coronaviruset och har sagt att vi öppnar när smittspridningen minskar. Vi känner att det är mer kontroll nu och smittspridningen har gått ner så vi öppnar i oktober. 

Gått från fem till fyra anställda

Robert Litzén berättar att företaget har gått från fem anställda till fyra då en person har slutat frivilligt under coronapandemin. 

– I och med att allt har kommit igång så hoppas vi att det inte ska komma en andra våg och ställa till det igen. Vi jobbar mycket mot skolor så det är under terminerna som det är mest att göra. Under coronapandemin har vi känt av att många restauranger har haft färre besökare, det påverkar oss också. 

Även om de har hållit butiken stängd i flera månader så har den övriga verksamheten varit igång som vanligt. 

– Butiken är liten del av vår verksamhet. Folk har kunnat ringa, beställa och hämta ut varor i Virserum. Vi har allt med kontor, produktion och styckning i samma lokal.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: