Annons:

Sök

Annons:

Restaurang i centrum har slagit igen – oklart om det blir för gott

Ritta Chicken I Hultsfred håller stängt och framtiden är mycket osäker. Foto: Ossian Mathiasson

Restaurang i centrum har slagit igen – oklart om det blir för gott

Efter knappt ett år har Ritta Chicken i Hultsfred bommat igen och täckt för fönsterna med brunpapper. 
– Vi håller stängt och det är oklart om vi kommer öppna igen, säger Abeer Mahsin. 

Annons:

I mars förra året öppnade snabbmatsrestaurangen Ritta Chicken upp i Petras Häst & Smådjurs tidigare lokaler i centrala Hultsfred efter flera månader med hårt slit. 

Nu, drygt elva månader efter öppningsdagen, har restaurangägaren Abeer Mahsin bestämt sig för att slå igen restaurangen. Det är en tillfällig stängning som mycket väl kan bli permanent. 

– Vi har inte lagt ner, men jag tror att det kommer bli så. Vi går jättedåligt i Hultsfred. Det känns som att jag bara lägger pengar på personal och andra utgifter som till exempel el och mat. Då känns det bättre att hålla stängt en viss period, men vi får som sagt se vad som händer, säger Abeer Mahsin. 

Vad finns det för förklaringar till att det har gått dåligt i Hultsfred?

– Det är många som har bott i Hultsfred men flyttat därifrån plus coronaviruset. Det har påverkat verksamheten jättemycket med färre kunder på grund av att många har flyttat därifrån. Hultsfreds kommun har inte heller stöttat oss ekonomiskt.

Vittnar om tungt 2020

Restaurangen stängde, enligt ägaren, på måndagseftermiddagen. Det är i dagsläget oklart om Ritta Chicken kommer öppna igen, men Abeer Mahsin har inga större planer för en fortsatt satsning i Hultsfred.

– Vi kanske öppnar igen men det är inte säkert. Jag har inga direkta planer för Hultsfred. Jag vet inte vad som händer. Det kan hända att någon annan kommer in och tar över verksamheten eller att jag fortsätter om det går bättre efter coronan.

Hur vill du beskriva tiden i Hultsfred?

– Jag hade hoppats på att det skulle gå bättre än vad det har gjort. Det har inte gått så bra. Det har inte motsvarat mina planer eller förväntningar. 

Hur känns det att stänga något som är så pass nytt?

– Det känns inte så bra, men det har inte gått som det ska. Man lägger upp en plan, försöker och vill att det ska gå bra. Tråkigt att det har gått dåligt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: