Annons:

Sök

Annons:

  • Välbesökt firande i Virserum – hon fick stipendium

    Kommunfullmäktiges ordförande Anders Andersson.

  • Välbesökt firande i Virserum – hon fick stipendium

    Musikkåren stod för underhållningen.

  • Välbesökt firande i Virserum – hon fick stipendium

    Julia Thel från Hjortens Alpina fick årets ungdomsledarstipendiat av Lions. Foto: Privat

  • Välbesökt firande i Virserum – hon fick stipendium

Välbesökt firande i Virserum – hon fick stipendium

Lions Club Virserum med ordförande Staffan Wyke hälsade välkommen och bjöd in till att köpa lotter, ostkaka, kaffe och fika samt korv med bröd i de marknadsstånd som var uppsatta och bemannades av ett 15-tal Lions medlemmar. Staffan Wyke berättade också att Lions Club Virserum under året samlat in 260.000 som utgjort hjälpsändningar till Ukraina. 

Annons:

Elden tändes och firandet öppnades med musik av Rosenfors Musikkår. Ungdomsledarstipendiet som Lions varje år delar ut tilldelades Julia Thel för hennes engagemang i Hjortens Alpina. 

Det var välfyllt med folk – unga och gamla – på Strömsholmen i Virserum. 

Jag hade som kommunfullmäktiges ordförande fått uppdraget att hålla vårtal. 

Mitt vårtal hade tre moment. Jag ville fokusera på en hyllning till Våren, Kärleken och Virserum. 

*

Våren är tiden då knoppar slår ut, då björkar blir gröna och fåglarna kvittrar. Vi har en fantastisk tid framför oss. 

Hyllning till kärleken handlar om att vi i ett ganska hårt samhälle måste ha fokus på att visa omtanke, ge en kram och en uppmuntrande klapp på axeln till grannar, arbetskamrater och skolkompisar. 

Hyllningen till Virserum har jag valt för att inte fastna i det vi saknar utan också se allt fantastiskt som hembygden har och i vissa fall unika erbjudanden som finns just i Virserum. Bland det jag då räknade upp som lite unikt för Virserum som vi bör vara stolta över är Dackestupet som har aktivitet året om, Bolagsområdet med örtagård, utställningar och en konsthall. Ett aktivt musikliv i Virserums kyrka och Ekebergskyrkan.

En egen sparbank på orten, det har inte alla orter i landet. Många små och stora företag och flera livsmedels-och blombutiker samt en Vinyl affär. Dessutom hela två Sommargårdar på orten vilket inte finns i många kommuner, Sommargården Klippan och IOGT-NTO:s sommarhem invid Virserumssjön. Slutligen valde jag att i hyllningen till Virserum lyfta det rika föreningsliv som finns med massor av ideella krafter och där Lions Club är ett lysande exempel. 

Jag avslutade mitt vårtal med att läsa en dikt av en Virserums profil, Rune Peterson. Han var journalist under massor av år och skrev inte bara nyhetsartiklar utan också poesi. En dikt av honom har rubriken ”Vid Valmorgsmäss” och den läste jag innan jag utropade ett fyrfaldigt leve för våren.

Anders Andersson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: