Annons:

Sök

Annons:

Livemusiken ger även hotellets ägare energi –

Sommaren bjuder dagliga livespelningar på Hotell Hulingen, vilket ger Putte Svensson Sahlin mesta tänkbara energi. Foto: Arkivbild

Livemusiken ger även hotellets ägare energi – "Kan inte mätas i pengar"

Är det någonting som ger Putte Svensson Sahlin energi som hotellägare är det all musik. Livespelningarna i sommar är efterlängtade.
– Driva hotell är inte det roligaste som finns, utan det är det här som ger något, säger han.

Annons:

Det är en mångårig tradition att musikhotellet i Hultsfred fylls av livemusik under sommaren. Varje dag mellan den 2 juli och 2 augusti avlöser artisterna varandra i puben. En tradition som börjar närma sig tionde året, tror Putte Svensson Sahlin.

– Det är en del av vårt musikarv och vår verksamhet att inte bara vara ett hotell med massa bilder, utan att det även är livemusik. Det vore konstigt att ha en massa turister som bor här och så är det inga spelningar. Det ska vara spelningar i Hultsfred.

”Starten är intressant”

Han tycker sig ha fått ihop ett bra och varierat program även i år. Både lokala och regionala artister underhåller, kompletterat av några andra som har vägarna förbi, som är ute och rör på sig under sommaren.

– Starten är intressant, Andreas Hellkvist som spelar på Hammondorgel. Han är jävligt häftig.

I programmet blandas tidigare favoriter kan man säga med nyheter.

– Sedan är det roligt att ha sådana som normalt inte spelar ihop, som Marlene Karlström och Anders Tuvesson. De gör aldrig något ihop annars, utan de gör den här spelningen.

Vad tycker artisterna om att få den här chansen under sommaren?

– De tycker det är roligt och vi vill ge den här möjligheten till turister och Hultsfredsbor, att få lyssna på livmusik. Framför allt om man är en familj, för det är inte alltid man som barn får uppleva livemusik, så vi vill visa vad det innebär att gå på en sådan spelning och den upplevelsen man får. 

Hur brukar gensvaret vara?

– Det brukar vara bra, det är välfyllt. 

"Inte det roligaste som finns"

Han märker att satsningen uppskattas av både turister och Hultsfredsbor. Och han sticker inte under stol med att det är uppskattat av honom själv.

– Det ger energi. Driva hotell är inte det roligaste som finns, utan det är det här som ger något. För oss är det musiken och att kunna ge något till Hultsfredsborna som är det roliga, att få vara en mötesplats.

– Att hyra ut ett hotellrum, med en som sover över natten och sticker vid sju på morgonen som man knappt ser, det är som på en industri, samma sak varje dag. Det här ger energi, det är något annorlunda. Man ser folk som är glada, barn som står och dansar, det är något helt annat. Det kan inte mätas i pengar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: