Annons:

Sök

Annons:

  • Idén blev till verklighet – här är programmet för Mörlundadagen

    Karolina Skog, Kajsa Lagergren, Elin Nilsson och Helena Gustafsson (saknas på bild) välkomnar alla till en fullspäckad dag i Mörlunda i augusti. Foto: Gösta Råsmark.

  • Idén blev till verklighet – här är programmet för Mörlundadagen

    Dagen bjuder på allt från hoppborg och ponnyridning till visning av maskiner och enduromotorcyklar.

Idén blev till verklighet – här är programmet för Mörlundadagen

Premiären av den nya Mörlundadagen närmar sig. Det väntas aktiviteter för alla åldrar och med tanke på gensvaret det senaste året hoppas arrangörerna på god uppslutning.
– Många tycker att det är ett jätteroligt initiativ, säger Elin Nilsson. 

Förra sommaren skickade Elin Nilsson, från Mörlunda, ut ett inlägg på Facebook och undrade om det fanns något intresse att återinföra Mörlundadagen. Knappt ett år senare är datumet spikat, arbetsgruppen är komplett och det är bara några veckor kvar till premiären. 

– Nu blir det så verkligt. Jag var och satte upp lite affischer igår och banderollen ska upp ute vid stora vägen i närtid. Då förstår man att det snart är dags, säger initiativtagaren Elin Nilsson. 

Arbetsgruppen består av Elin Nilsson, Karolina Skog, Helena Gustafsson och Kajsa Lagergren. Under det gångna året har de skapat en ny gemenskap. 

– Jag tänkte nyss att gud vad roligt att från att jag ställde frågan, till att det fanns intresse och att vi blev en grupp på fyra tjejer som har haft en fantastiskt rolig process. Såklart att dagen blir av, men även att vi har lärt känna varandra, träffats regelbundet och att vi har gjort det här tillsammans känns så roligt, säger Elin Nilsson.

”Alla ska kunna delta”

Den 17 augusti kommer det bli en hel del aktiviteter vid sporthallen i Mörlunda. 

– Min tanke från första början, när jag tog initiativ till den här dagen, var dels samhällssituationen som vi lever i just nu med barnfattigdom och hur tråkigt det har utvecklats. Min tanke var att skapa en dag för alla. Oavsett om man är 5 år eller 95 år, så ska man tycka att det finns något som passar och intresserar, säger Elin Nilsson och tillägger: 

– Grunden är att det ska vara så gratis som möjligt, just för att alla ska kunna delta.   

Allt från hoppborg till motorcyklar

Under dagen kommer ett 40-tal lokala utställare och föreningar. Ett axplock av dessa är Mörlunda GiF, IBK Svala, Målilla-Mörlunda SKI och Friluftsfrämjandet. 

– Det är så roligt att alla föreningar vi har varit i kontakt med, och många lokala företag också, vill vara med och delta på dagen eller bidra på andra sätt. 

För de minsta kommer det finnas hoppborg och ponnyridning. Lionståget är även på plats, samt blir det visning av maskiner och enduromotorcyklar. 

– Sen kommer det vara en tipspromenad där en fråga är hos nästan varje utställare. Det är för att få folk att besöka alla och våga gå fram. Och med fina priser då naturligtvis, berättar Elin Nilsson. 

Det blir uppträdanden som ska passa alla i smaken och Hembygdsföreningen presenterar Årets Mörlundabo samt Ungdomsstipendium. Dessutom finns det såklart mat och fika tillgänglig. Vid avslutningen på dagen blir det överraskning till alla barn. 

Vad hoppas du på för uppslutning?

– Jag vågar inte vara för optimistiskt, men kommer det 300 är jag glad. Men kommer det fler så är det ännu bättre naturligtvis.  

Framtiden för Mörlundadagen

Elin Nilsson hoppas att dagen innebär en trevlig mötesplats för Mörlundabor, men även att det lockar fler till orten.

– Det är bra att visa att det är ett trevligt och levande samhälle, för de som kan tänka sig att flytta hit. Det är toppen om det flyttar hit ännu fler barnfamiljer, för det innebär att samhället lever vidare. 

Visionen är att Mörlundadagen blir ett återkommande koncept i framtiden. 

– Vår vision är att det ska hållas igång. Sen precis hur det kommer se ut har vi inte bestämt än. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: