Annons:

Sök

Annons:

Den populära träffen lockar tusentals besökare: ”Gemenskapen är det bästa”

Dacketräffen lockar årligen tusentals besökare till Virserum. Arrangörerna är positiva inför årets upplaga. Foto: Arkivbild

Den populära träffen lockar tusentals besökare: ”Gemenskapen är det bästa”

Den årliga Dacketräffen är återigen på gång i Virserum. Med tusentals besökare och fin väderprognos hoppas arrangörerna att det ska bli en kanonbra helg. 

Annons:

Idag, torsdag, intar mc-åkarna campingplatsen vid Virserumssjön. Dacketräffen sker alltid första helgen i augusti, samtidigt som många andra evenemang i trakterna däribland Virserums marknad och Motorns dag i Målilla. 

Vår tidning ringer för att kolla läget inför Dacketräffens festligheter.

– Det känns jättebra och det kommer massa folk, säger en glad, men något stressad Wille, som kastar över telefonen till Kent Velander som också är ansvarig. 

Även han är mycket positiv till årets upplaga av Dacketräffen. 

– Det är mycket bra och mycket folk har kommit redan. Vi förväntar oss omkring 1 500 besökare. 

Besökare från hela Sverige

Flera av besökarna kör många mil för att vara med på den unika sammankomsten. Besökarna kommer från hela Sverige, men även från Nederländerna och Danmark. 

– Det är många som har varit här många år, säger Kent Velander. 

Det är 18 medlemmar i Virserum MC Club, som ordnar Dacketräffen med hjälp från nära och kära. Visionen är att locka yngre till träffen och klubben. Det hoppas uppfyllas genom att det bland annat är fri entré för förare till och med 25 år. 

Under helgen är det musik på scenen från Dj Richards, Ballbreaker, Darmy och Bellybuster. Det blir även tävlingar med priser, samt finns självklart en bar med mat och dryck. 

Vad är det bästa med Dacketräffen?

– Det är gemenskapen. Det brukar vara så lugnt och städat här, så det fungerar jättebra. 

Nästa år är det 40-årsjubileum för den populära träffen. 

– Det blir säkert något speciellt nästa år. Vi har inte pratat om vad än, utan det blir efter det här att vi ska sätta oss ner och planera nästa år. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: