Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådet jublar över beskedet:

Kommunalrådet Lars Rosander jublar över beskedet. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet jublar över beskedet: "Oerhört positivt för kommunen"

Fasadglas flyttar till nya lokaler i Hultsfred och ett 50-tal nya jobb skapas. Kommunalrådet Lars Rosander (C) jublar förstås över beskedet.
– Det är oerhört positivt, säger han.

Annons:

Företaget Fasadglas kommer att flytta till nya lokaler i höst och utöka produktionsytan ordentligt, enligt ett pressmeddelande. Fastigheten, som ligger på Hultsfredshusområdet, är på hela 21 000 kvadratmeter. Den övervägande ytan är tillverkningsindustri och lager. 

"Fasadglas kommer att använda lokalen för att utöka den egna verksamheten i Hultsfred och kommer efter sommaren att flytta in i de nya lokalerna", skriver Fasadglas i ett pressmeddelande.

Fasadglas kommer efter storsatsningen att bli en av de större arbetsgivarna i kommunen och ett 50-tal nya jobb kommer skapas.

– Vi har förstås känt till det här en tid och det är oerhört positivt att man expanderar ytterligare med nya produkter och säkerställer arbetstillfällen. Det kommer också skapa fler arbetstillfällen, vilket är oerhört roligt att det sker på Hultsfredshusområdet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Behövs verkligen"

Rosander hoppas att en del nyanlända kan få jobb på Fasadglas.

– Det är vad vi verkligen behöver. Det är både industri- och tillverkningsjobb och det är något vi har erfarenhet av i bygden. Förhoppningsvis är det många som kan erbjudas plats där och en annan förhoppning är att en del nyanlända också kan komma i arbete. Man har jobbat mycket med det tidigare ända sedan starten i Målilla. 

Hur ska ni fira det här?

– Vi får lyckönska dem i den här expansionsfasen och uppmärksamma det på något sätt framöver. Att det nu sker ytterligare expansion och att det kan ge 50 nya jobb är mycket glädjande och ett mycket roligt besked att få. 

Ikea investerar också stort

Under våren 2022 meddelade Ikea Industry att man bygger en helt ny fabrik för 700 miljoner kronor. 

– Det händer väldigt mycket just nu i kommunen. Rent allmänt byggs det mycket. Vi har handelsområdet, företagshotell och kommunala investeringar. Det känns väldigt bra och det är en positiv trend i kommunen.

Tror du att det här kan skapa ytterligare ringar på vattnet?

– Det gör det. Det här skapar kringjobb med diverse olika tjänster inom service, transporter och reparation. Det skapas flera jobb kring de här investeringarna och satsningarna. Det är en välkommen present till kommuninvånarna inför valborg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: