Annons:

Sök

Annons:

Brunegård oroar sig för röntgen och sjukhusmottagningarna:

Gudrun Brunegård (KD) oroar sig för röntgen och sjukhusmottagningarna på hälsocentralen i Vimmerby.

Brunegård oroar sig för röntgen och sjukhusmottagningarna: "Verkar ha blivit dödsstöten"

Riksdagsledamoten och andranamnet till regionvalet oroar sig för röntgen och sjukhusmottagningarna i Vimmerby. Därför vill hon sätta ljus på frågorna.
– Det är viktiga frågor för min valkrets Hultsfred-Vimmerby, säger hon.

Annons:

På torsdag är det mandatperiodens sista regionfullmäktige. Inför det vill Gudrun Brunegård, riksdagkandidat för Kristdemokraterna och tvåa på regionvalsedeln, lyfta ett par frågor som hon anser är viktiga för valkretsen.

En fråga gäller röntgenmottagningen på Vimmerby hälsocentral, som hon menar är viktig för invånarna i nordvästra länsdelen.

– Röntgenmottagningen har varit nedläggningshotad i omgångar, men genom det opinionstryck som funnits har det inte blivit någon nedläggning. Det fungerar väldigt bra nu eftersom patienterna snabbt får göra sin undersökning och inte behöver åka till Västervik samt att patienter från övriga länet också kan åka dit istället för att vänta i månader på en tid i Kalmar, säger Gudrun Brunegård (KD).

Det hon oroar sig för är dock livslängden på den tekniska utrustningen.

– Nu är det några år sedan man fick den nya apparaten och min fråga gäller om man från majoritetens sida tar höjd för eller har med det i sin ekonomiska planering, att man behöver byta ut utrustningen när livslängden närmar sig slutet. Jag mötte kraftfulla reaktioner när jag drev frågan senast och folk skällde på mig, eftersom de ansåg att de var på väg att slippa den där extra mottagningen. Men den är jätteviktig för Vimmerby och Hultsfred. 

"Verkar ha blivit dödsstöten"

Dessutom ställer hon en interpellation som rör mottagningsverksamheten på hälsocentralen. Flera av sjukhusklinikerna i Västervik har haft mottagningsverksamhet förlagd till lokaler i anslutning till hälsocentralen. 

"Läkare och annan personal från medicin-, kirurg-, ortoped-, barn-, öron näsa hals-, hud- och kvinnoklinik har kommit till Vimmerby någon eller några dagar i veckan och tagit emot patienter från framför allt Hultsfreds och Vimmerby kommuner", skriver hon i interpellationen. 

– Den utlokaliserade mottagningsverksamheten har varit mycket uppskattad, men nu har man under en längre tid sett hur den ena kliniken efter den andra glesat ut sina mottagningsdagar i Vimmerby. Pandemin verkar ha blivit dödsstöten och det förefaller som att all sådan mottagningsverksamhet legat nere sedan pandemin. Min fråga till den sittande majoriteten är därför om man har för avsikt att ge ett uppdrag för att få fart på mottagningsverksamheten igen. Det har bidragit till att patienter sluppit både resväg och restid. På det har vi också en minskad påverkan när en läkare och en mottagningssköterska åkt istället för tio till 15 patienter. Min och Kristdemokraternas ambition är att man ska tillhandahålla den här servicen för befolkningen, säger hon.

Även om Brunegård sitter i riksdagen den här mandatperioden brinner hon för regionfrågorna.

– Det är frågor som är viktiga för mig och som är det viktigaste prioområdet för Kristdemokraterna. Jag hoppas på positiva svar och försäkringar kring de här frågorna. Det är sista chansen att få svar kring de här frågorna av den sittande majoriteten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: