Annons:

Sök

Annons:

Mattias Adolfsson, Angelica Katsanidou och Peter Wretlund. Foto: Anders Blank

(S)aftigt valfläsk till regionanställda

Socialdemokraterna lovar 25 miljoner i satsningar på personalen inom vården. “Största satsningen någonsin”

Annons:

S lanserar saftigt valfläsk, personalen ska få rejäla lönesatsningar under de kommande fyra åren. Runt 100 miljoner satsas på ökade löner. De som ska premieras är de som har lång erfarenhet av att arbeta i regionen och de som jobbar på obekväma arbetstider. 

Det är tre socialdemokrater med stort självförtroende som kallade till pressträff under tisdagen. Enligt undersökningar har region Kalmar de nöjdaste patienterna, den mest motiverade personalen och kan också visa att de är tredje bäst när det gäller löneutveckling för anställda. 

– Nu satsar vi ännu mer på vår personal. Vi vill minska behovet av inhyrd personal och satsa på att vidareutveckla de anställda, säger Mattias Adolfsson (S). Det här är den största satsningen någonsin. 

Det handlar också om att förbättra för de som arbetar på obekväm arbetstid. 

– Vi vill göra det mer attraktivt för den här gruppen, säger Angelica Katsanidou.

Kostnaden för inhyrd personal ska minska

Tidigare har det varit en stor kostnad med inhyrd personal. Den ska minskas. Det är 65 procent av de anställda som stannar kvar i regionen och de tror att framtiden ser ljus ut då det är ett ökat söktryck på sjuksköterskeutbildningen på Linnéuniversitetet. 

– Vi ska också erbjuda gratisskor till våra anställda inom vården, säger Peter Wretlund (S). Vi erbjuder också ett friskvårdsbidrag på 5 000 kronor per år och anställd. 

Region Kalmar har idag nästan 7 200 anställda. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenshultsfred.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: