Annons:

Sök

Annons:

Partiet vill öppna fritidsgårdar på fler orter i kommunen

Kristdemokraten Folke Pleijert föreslår tillsammans med Niclas Mobelius att Hultsfreds kommun öppnar fritidsgårdar på fler orter i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Partiet vill öppna fritidsgårdar på fler orter i kommunen

Kristdemokraterna föreslår i en nyväckt motion till fullmäktige att fritidsgårdsverksamhet ska öppnas upp på fler orter i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Det har tidigare funnits fritidsgårdsverksamhet i merparten av orterna i Hultsfreds kommun och det finns i dag kommunala fritidsgårdar i Hultsfred, Målilla och Virserum. 

Nu har Kristdemokraterna lagt en motion som handlar om att kultur- och fritidsförvaltningen prövar idén om att kommunen i samverkan med lokala föreningar öppnar upp för någon form av fritidsgårdsverksamhet på fler orter i kommunen.

KD-politikerna Folke Pleijert och Niclas Mobelius ligger bakom den nyväckta motionen och tycker att det är viktigt att komplettera fritidsaktiviteterna som föreningslivet erbjuder med kommunala fritidsgårdar.

”Kommunen kan då stå för hyreskostnader och viss utrustning, som till exempel pingisbord, medan föreningen har ideella ledare som ansvarar för verksamheten en eller kanske två kvällar per vecka. Allt kanske inte kan påbörjas direkt, men möjligen kan sådan verksamhet starta upp på någon ort redan inför höstterminen 2023. Och det finns ju orter – till exempel Järnforsen - där föreningar och ideella ledare redan idag har fritidsgård öppen en fredagskväll nästan varje vecka”, skriver Folke Pleijert och Niclas Mobelius.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: