Annons:

Sök

Annons:

  • KD kickade igång höstens politiska arbete hos älgarna

    Kristdemokraterna i Hultsfred samlade ett 75-tal vuxna och barn på Målilla Älgpark i syfte att skapa en trevlig gemenskap och lyfta fram heta frågor i kommunhuset och på regionen samt i riksdagen och i regeringsarbetet. Foto: Privat

  • KD kickade igång höstens politiska arbete hos älgarna
  • KD kickade igång höstens politiska arbete hos älgarna

    Gudrun Brunegård gästade i egenskap av riksdagsledamot.

KD kickade igång höstens politiska arbete hos älgarna

Kristdemokraterna i Hultsfred har inlett höstens politiska arbete. Här belystes vikten av att ha tre sjukhus i länet och att besparingarna i kommunen inte får slå hårt mot kärnverksamheten – samtidigt som man hälsade på älgarna Sot, Melvin och deras vänner.

Annons:

Ett 75-tal vuxna och barn kom till KD:s medlemsträff som hölls hos Maria och Hjalmar Österberg, som driver Målilla Älgpark.

– Det var lite av en kickoff inför höstens politiska arbete. Vi ville göra någonting lite mer, eftersom det ändå gick ganska bra i förra valet, säger ordförande Anders Andersson och fortsätter:

– Idén blev att förutom att samlas för att prata och fika så ville vi göra ett studiebesök. En viktig del för kommunens utveckling är självklart industrierna, men en annan viktig del är besöksnäringen. Så det blev ett besök hos Målilla Älgpark, som är en av många exempel på en aktör som drar turister till vår kommun.

Bryta oönskad ensamhet 

I egenskap av riksdagsledamot gav Gudrun Brunegård aktuell information från riksdagen.

– Hon lyfte bland annat fram landsbygdsfrågorna, att livsmedelsproduktionen är viktig och inte ska betraktas som en miljöfara, vilken den gör enligt viss gammal lagstiftning, säger Anders Andersson. Hon lyfte också fram jämlik sjukvård som en viktig del, där vi har en ny utredning att länsgränserna inte ska styra sjukvården, som vi har det idag. Och det tredje som hon lyfte fram är vikten av socialminister Jakob Forssmeds satsningar som gjorts för att bryta oönskad ensamhet i synnerhet bland äldre. Det är ett hälsoproblem.

Medverkade gjorde också regionrådet Jimmy Loord, som lyfte tillgängligheten i sjukvården där KD belyser vikten av att ha tre sjukhus.

Vad sätter Kristdemokraterna i Hutsfreds kommun fokus på under hösten?

– Främst utvecklingsfrågorna, där byggandet är en viktig del och Lennart Davidsson jobbar mycket med att se till att vi får en förändring av strandskyddet. Där kommer vi ha en fortsatt dialog med Gudrun Brunegård. En annan viktig del i de besparingar som är att vänta, är att vi behåller kärnverksamheten i kommunen, säger Anders Andersson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: