Annons:

Sök

Annons:

FULLMÄKTIGE ENIGT OM RIVNINGAR OCH NYBYGGEN

Ytterligare två huskroppar i Stålhagen kommer att rivas av Hultsfred Bostäder. Foto: Ossian Mathiasson

FULLMÄKTIGE ENIGT OM RIVNINGAR OCH NYBYGGEN

Hultsfred Bostäders fastighetsstrategi för 2023-2026 har vållat en hel del debatt – men inte i kommunfullmäktige. Samtliga talare var rörande överens om att strategin är den rätta för bostadsbolaget och hela kommunen.

Annons:

I slutet av förra året presenterades strategin för kommunstyrelsen och den innehåller en del uppseendeväckande beslut. En rad fastigheter i kommunen ska rivas och samtidigt hoppas kommunen kunna ska attraktiva lägenheter i nyproduktioner.

Totalt ska 93 lägenheter rivas, fördelat på Hultsfred, Virserum och Silverdalen. Statens Bostadsomvanling ska bygga om Furuängsvägen i Mörlunda till seniorboende och det finns planer på nyproduktion i bland annat Virserum.

– För att kunna attrahera inflyttning är det viktigt att ha attraktiva lägenheter som folk vill hyra och bo i. Många efterfrågar fräscha och bra lägenheter om man ska bo på en viss ort. Riva det som är gammalt och dåligt och ingen vill bo i och satsa på nyproduktion. Det handlar om att få intresset bekräftat också innan man går in i nya projekt och bygger. Målsättningen är klar och det finns både mark och detaljplaner. Det är en strategi som är proaktiv på många olika sätt. Vi hoppas att den får stöd och acceptans här framöver, sa kommunalrådet Lars Rosander (C) den 17 januari i år.

"Haft en del besvärliga vd:ar"

I gårdagens ensidiga debatt i fullmäktige var Rosander inne på samma linje.

– Det är en blandning av olika åtgärder som föreslås och det är tacksamt att få upp strategin i fullmäktige och jag yrkar bifall. Det finns fortfarande väldigt många tomma lägenheter och det är viktigt att de är attraktiva. Ett samhälle måste riva och bygga för att vara attraktivt, det är väldigt viktigt, sa han.

Vänsterpartisten Tommy Ejnarsson anklagade tidigare bolagsledningar för att senfärdighet i frågan.

– Jag yrkar bifall till att vi äntligen äntligen äntligen kan ta det här beslutet. Jag har lyft det för länge sedan, men vi har, om jag får säga det försiktigt, haft en del besvärliga vd:ar som inte sett den här möjligheten att vi måste göra vissa omställningar för att få ett attraktivt boende samtidigt som vi har kvar billiga bostäder för ungdomar. Jag ser verkligen fram emot det här.

"Som ljuv musik"

Per-Inge Pettersson (C), Folke Pleijert (KD), Göran Gustafsson (SD), Johan Svensson (M) hyllade också beslutet.

– Det här är som ljuv musik. Vi vet att många äldre vill bo i ordinärt boende och som ordförande i socialnämnden vill jag yrka starkt bifall. Nu ökar vi den potentialen, sa Pettersson. 

Som en del av beslutet sa det eniga fullmäktige ja till att kommunen går in med ett aktieägartillskott på 24 miljoner för eventuell nyproduktion.

Mer i ämnet kan du läsa här och här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: