Annons:

Sök

Annons:

Här är frågorna som Sverigedemokraterna prioriterar lokalt 2024

Sverigedemokraten Birger Karlsson har tillsammans med partikamraten Göran Gustafsson tagit fram en lista med vilka frågor som de vill fokusera på under 2024. Foto: Ossian Mathiasson

Här är frågorna som Sverigedemokraterna prioriterar lokalt 2024

Sverigedemokraterna i Hultsfreds kommun har listat vilka frågor som de vill fokusera på under 2024. 
– Vi börjar plocka upp saker som vi vil trycka på för ett bättre samhälle under 2024, säger Birger Karlsson, vice gruppledare för Sverigedemokraterna i Hultsfred. 

Annons:

Mobilfri grundskola är den första av fem frågor som tar plats på Sverigedemokraternas lista över frågor som de vill fokusera på under innevarande år. 

– Jag sitter med i barn- och utbildningsnämnden och där jobbar jag med det. Det kommer komma upp på nästa BUN-möte. Jag tog upp det redan när vi hade kvalitetsdagar med skolan och proklamerade att det vore bra med mobilfri skola. Det är bra för att erhålla en lugnare skolmiljö i klassrummen och det är till fördel för elever och lärare, men även arbetslivet när klara regler finns där mobiltelefoner inte används i onödan i arbetslivet. Det finns alldeles för många som sitter och tittar på Facebook och andra saker, säger Birger Karlsson. 

Sverigedemokraterna vill öka tryggheten i skolan. 

– Det är inte så bra trygghet som vi skulle vilja ha. Lärare går inte in och stoppar saker som händer utan de vänder hellre ryggen till. Jag vet inte om det behövs väktare eller var vi är på väg. Vi måste motverka gängbildning för att alla ska kunna känna sig trygga i skolmiljön. Som det är i dag finns det knivar, knogjärn och kedjor i grundskolan, säger Birger Karlsson. 

"Nya projekt som en kulspruteeld"

Partiet står fast vid sin ståndpunkt med nej till vindkraftsetablering i Hultsfreds kommun. 

– Det kommer nya projekt som en kulspruteeld. Vi vill visa kommuninvånarna vad vi står för – att vi står fast vid vårt nej och kommer inte ändra på oss. Det medför inga fördelar, mest negativa effekter för befolkningen. Det finns ingen rättvisa i form av kompensation för lägre fastighetsvärden eller negativa ljud- och ljuseffekter. Det är bättre att satsa på planerbara energisystem. 

Partiet vill också se en fortsatt satsning på lägre bränslepriser på glesbygden. 

– Vi kommer fortsättningsvis stötta regeringen i deras politik för lägre bränslepriser. Vi stöttar regionalt och riks om att det ska fortsätta, att vi ska kunna ha vettiga priser på bränsle i och med att vi är en glesbygdskommun. Jag betalade över 28 kronor förra året och nu är det nere på 17–18 kronor. 

SD vill verka för bättre kvalité inom äldreomsorgen. 

– Vi vill ha mer fysiska aktiviteter för att minska passivitet och stillasittande. Aktiva individer resulterar oftast i friskare liv på ålderns höst. Göran (Gustafsson) sitter i socialnämnden och vill att det ska fungera bättre. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: