Annons:

Sök

Annons:

SD reagerar starkt mot nytt projekt –

Sverigedemokraterna är tydlig motståndare till projektet som syftar till att förbättra växtbaserade proteinprodukter. Genrebild. Foto: MostPhotos

SD reagerar starkt mot nytt projekt – "Fejkkött”

Region Kalmar tilldelar 2,5 miljoner kronor till ett projekt som ska utveckla växtbaserade proteinprodukter. Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet och reagerar starkt.

Annons:

Projektet heter GODARE och får cirka 2,5 miljoner kronor. Enligt Region Kalmar är syftet att ”öka hållbarheten i livsmedelskedjan” genom att ta fram och utveckla växtbaserade livsmedel på proteinfronten. Bakom projektet står Industriellt utvecklingscentrum (IUC) i Kalmar län.

Sverigedemokraterna gick emot förslag och är rejält upprört över satsningen.

– Vi kan inte stödja ett projekt som syftar till produktion av fejkkött. Vår region har fantastiska förutsättningar för vanlig köttproduktion. Vi strävar efter att skydda jordbruket och inte använda skattebetalarnas pengar till något som motarbetar eller rent av är skadligt för lantbruket, säger Janita Kirchberg (SD), gruppledare i regionala utvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande.

SD vill istället att pengar ska gå till att utveckla det traditionella jordbruket och en mer hållbar köttproduktion.

– Vi häpnar över vilka projekt som nämnden delar ut skattepengar till och hur många miljoner det är som seglar ut till onödiga tjänster. Vi måste börja prioritera projekt som stödjer våra medborgare på riktigt och där vi kan få pang för pengarna, säger Erik Arvidsson (SD), ledamot i regionala utvecklingsnämnden.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: