Annons:

Sök

Annons:

Han oroar sig för läkarsituationen i Virserum

Anders Andersson (KD) lyfter en oro över läkarsituationen i Virserum. Bilden är ett montage. Foto: Lotta Madestam

Han oroar sig för läkarsituationen i Virserum

Under 20 år har det funnits ett privat avtal mellan regionen och två allmänläkare. Nu oroar sig Anders Andersson (KD) över vad som kommer hända framöver. 

Annons:

Under lång tid har allmänheten och patienter i Virserum och Järnforsen haft tillgång till läkare. Tidigare på vårdcentralen och under de senaste 20 åren via de privata avtal som två allmänläkare haft med regionen. 

"Denna nära vård, långt innan begreppet fick fäste i sjukvårdsdebatten, har varit en stor tillgång för oss som bor i sydvästra delarna av Hultsfreds kommun. Jag har från allmänheten fått många frågor under senaste tiden om vad som kommer att hända framöver. Om jag förstår läget rätt så är det aktuellt med att förnya vårdavtalet med läkarna som är verksamma i Virserum", skriver Anders Andersson (KD) i ett pressmeddelande.

Han säger sig vara allvarligt orolig och riktar sig nu till regionrådet Mattias Adolfsson (S).

"Min förhoppning är att regionen kan garantera läkarverksamhet i Virserum genom fortsatt vårdavtal med läkarna som nu är verksamma. Det är en lösning som skapar kontinuitet för patienterna vilket ofta framhålls som särskilt kvalitativt inom primärvården. Dessutom handlar det om att skapa långsiktig trygghet för lokalbefolkningen", skriver han.

Nu väljer han att lyfta upp läkarsituationen i samband med regionfullmäktige den 25 april. 

"Kan patienter och allmänhet känna trygghet i att läkarverksamhet kommer att finnas också i framtiden i Virserum?" frågar Anders Andersson i sin fråga. Anders Andersson är bland mycket annat vice ordförande i regionfullmäktige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: