Annons:

Sök

Annons:

Mörlunda står på tur – då kan det vara klart för inflyttning

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Mörlunda står på tur – då kan det vara klart för inflyttning

Nästa steg i det stora projektet med äldreboenden i kommunen är Mörlunda. Ombyggnationen beräknas börja i höst och vara klart för inflyttning hösten 2025.
– Det tar ungefär ett år, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Projektet inom Hultsfreds Trygga Hem går vidare. Inom kort invigs det nya äldreboendet i Hultsfred. Därefter står ombyggnationen av äldreboendet på Doktorsvägen i Mörlunda näst på tur.

– Det är 18 platser och förslaget är att rekommendera styrelsen att bygga om äldreboendet. Det finns många små rum, en del är 20 kvadratmeter, och dessa ska bli större. Det blir fyra flyglar man bygger om och man bygger till med två mindre matsalar. Dessutom bygger man om ventilationen, så det är en totalrenovering vad gäller boendedelen, säger Lars Rosander (C), ordförande i kommunstyrelsen. 

Den beräknade kostanden för renoveringen ligger på 63 miljoner kronor.

– Utöver det har vi vissa administrativa delar också. Vi bygger ett mötesrum och ett rum för enhetschefen. Dessutom totalrenoverar vi köket. Där handlar det om 13,5 miljoner.

Går igång i höst

Planen är att projektet ska dra igång till hösten.

– De som bor där får då flytta till Aspedalsgatan i september när det är färdigt där. Det är ytterligare ett steg att skapa bättre boende för de äldre. 

Man räknar med att ombyggnationen tar ett år.

– Tidigare har det varit både somatik och demens i Mörlunda, men framöver blir det bara somatik i Mörlunda. Demens kommer finnas i Hultsfred och Målilla. 

Men de kan flytta in hösten 2025?

– Ja, någon gång under hösten. Personalen flyttar med till Hultsfred under tiden. 

"För stort utbud"

En följd av att Statens bostadsomvandlig (SBO) ska bygga nytt seniorboende på Furuvängsvägen 1-3 i Mörlunda gör att kommunen inte bygger några trygghetslägenheter i anslutning till äldreboendet.

– Det ska byggas om för seniorboende och det blir möte i Mörlunda efter sommaren, där man kommer presentera lägenheterna. Skulle vi också gått vidare med trygghetslägenheter hade utbudet blivit alldeles för stort. SBO får genomföra den ombyggnationen och skapa attraktiva lägenheter. 

Totalt rör det sig om 14 lägenheter. 

– Man gör om dessa enligt de tekniska möjligheter som finns, men det kommer mer information under sommaren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: