Annons:

Sök

Annons:

Nu börjar EU-valet – då kan ett resultat komma

Nu är vallokalerna öppna. Foto: MostPhotos

Nu börjar EU-valet – då kan ett resultat komma

I dag går svenskarna och många andra européer till vallokalerna, som håller öppet mellan 08.00-21.00. 

Annons:

Nästan en halv miljard människor har rösträtt i det enorma Europaparlamentsvalet. I dag är det valdag i Sverge och det går att rösta i den egna vallokalen eller i minst en röstningslokal för förtidsröstning i varje kommun.

När röstningen stängs vid 21.00 börjar rösträkningen i vallokalerna. 

– I dag är det sista möjliga dagen att rösta i det svenska EU-valet. Vallokalerna håller öppet mellan kl. 08-21 i dag. Kan man inte ta sig till sin vallokal går det fortfarande att förtidsrösta i vilken röstningslokal som helst i hela landet. All information om lokaler och öppettider finns på val.se, säger Anna Nyqvist, kanslichef på Valmyndigheten.

På röstkortet framgår vilken vallokal en väljare tillhör och kan rösta i på valdagen. Det räcker att ta med id-handling till vallokalen, men röstkortet är dock praktiskt att ha med sig. För den som kanske är på resande fot går det att rösta i en lokal för förtidsröstning och det går att rösta i vilken förtidsröstningslokal som helst

Preliminärt resultat

När vallokalerna stänger vid 21.00 börjar röstmottagarna att räkna rösterna. Rapporteringen av de preliminära resultaten från respektive vallokal går att följa från och med 23.00 när röstmottagningen är avslutad i alla EU:s medlemsländer. Då kommer också ett första, preliminärt valresultat.

Sverige har 21 mandat i Europaparlamentsvalet. Totalt finns det 705 mandat. Flest har Tyskland med 96.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: