Annons:

Sök

Annons:

Han föreslås bli ny fullmäktigeordförande i Hultsfred

Anders Andersson (KD) förelås bli ny ordförande i fullmäktige i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Han föreslås bli ny fullmäktigeordförande i Hultsfred

En ny ordförande ska tillsättas i Hultsfreds kommuns fullmäktige. Centerpartiets förslag är att sätta Kristdemokraternas Anders Andersson på den platsen.
– Anders har en lång erfarenhet från fullmäktige och olika uppdrag som ordförande. Det kommer säkert bli mycket bra, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Under de två senaste mandatperioderna har Fredrik Eirasson (C) varit ordförande i Hultsfreds kommunfullmäktige. 

Nu tyder allt på att det är Anders Andersson (KD) som blir ny ordförande i fullmäktige vid kvällens sammanträde i Hultsfred. 

– Ja, vi kommer föreslå kommunfullmäktige att välja Anders Andersson som fullmäktigeordförande under de kommande fyra åren. Han har lång erfarenhet av politik och just som ordförande i olika sammanhang. Det finns en hel del att hålla reda på när man sitter som ordförande och Anders kommer utföra det på ett bra sätt, säger Lars Rosander. 

"Fint hedersuppdrag"

Anders Andersson vill inte ta ut något i förskott när DH pratar med honom på måndagseftermiddagen.

– Det är klart att det lutar åt det men innan klubbslaget är inget säkert. Det kan hända vad som helst så jag inväntar kvällen. Skulle jag bli fullmäktigeordförande så är det ett fint hedersuppdrag, säger Anders Andersson.

Elisabeth Löfqvist (C) föreslås till uppdraget som vice ordförande, ett uppdrag som Åke Bergh (M) hade under den senaste mandatperioden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: