Annons:

Sök

Annons:

LOKAL FÖRENING FÅR LÄGRE BIDRAG TILL SM-TÄVLING

Hultsfreds kommun ger Målilla-Gårdveda hembygdsförening 30 000 kronor i bidrag till SM i plöjning. Foto: Ossian Mathiasson

LOKAL FÖRENING FÅR LÄGRE BIDRAG TILL SM-TÄVLING

Målilla-Gårdveda Hembygdsförening ansökte om 150 000 kronor till sitt stora evenemang, SM i plöjning. Hultsfreds kommuns bidrag blir mycket lägre. 30 000 kronor får föreningen i marknadsföringsbidrag.

Annons:

Det är under helgen 28-29 september som SM i plöjning arrangeras för första gången av Målilla-Gårdveda Hembygdsförening. Tävlingen kommer hållas vid familjens Christer Karlssons gård i Målilla by och avgöras i tre olika klasser: Plöjning med modern traktor, veterantraktor och häst. 

I en skrivelse från hembygdsföreningen ansökte de om 150 000 kronor från Hultsfreds kommun till arrangemanget som förväntas dra en stor publik till Målilla (3 000-4 000 åskådare).

Kommunen får många förmåner

Hultsfreds kommun har gjort en bedömning enligt sin mall av marknadsföringsvärde för kommunen. I bedömningen har evenemanget även satts i relation till andra evenemang av liknande karaktär – och hembygdsföreningen får inte mer än 30 000 kronor i bidrag. 

Kommunen får i sin tur en del förmåner i form av 40 biljetter till SM-tävlingen som de ska lotta ut till kommuninvånare och personal, mittuppslaget i programbroschyr, logga på banderoller och logga på fordonsdekaler med mera. 

Både kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen står bakom beslutet men kommunfullmäktige har inte behandlat ärendet än. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: