Annons:

Sök

Annons:

Sverigedemokraten John Hoffbrink tycker att Hultsfreds kommun ska kontrollera om personer som vill flytta till kommunen har ADHD. Foto: Ossian Mathiasson

SD-politikern anser att många skyller på ADHD-diagnos – vill byta namn på kommunen

Fullmäktigepolitikern John Hoffbrink anser att Hultsfreds kommun tar emot så mycket ”skit” att kommunen borde byta namn till Kejsarkullens kommun. Bland annat vill han att kommunen kontrollerar ifall människor som vill flytta till kommunen har ADHD – ett uttalande som Hoffbrink sedan tog tillbaka en timme efter att artikeln publicerades.
– Man ser folk som går och dräller på gatorna, säger han.

Annons:

Det var i ett Facebook-inlägg som Hoffbrink, Sverigedemokraternas ordförande i Hultsfred, föreslog att kommunen skulle byta namn till Kejsarkullens kommun – samma namn som återvinningsstationen i Hultsfred. ”Här tar vi emot all skit, svenskar som invandrare, som inte drar sitt strå till stacken”, skrev Hoffbrink på Facebook.

– Det handlar inte om Hultsfredbor utan man ser folk som går och dräller på gatorna. Nu när man ska ändra namn på äldreboendena, varför inte ändra till Kejsarkullens kommun? Det dök bara upp, men det var ett skämt såklart.

Vad menar du med att människor går och dräller på gatorna?

– Det är många som inte jobbar. När jag var i Nyköping för tio år sedan var det likadant som i Hultsfred, men där har de utvecklat nya stadsdelar. Här är det ingenmansland, det är långt till storstäder och dåliga kommunikationer. Vi har svårt att dra till oss skattepengar från exempelvis Vetlanda, även om det ligger så nära. Folk kanske vill jobba, men det måste finnas möjligheter att komma till jobb. Alla har inte körkort, det är dyrt i dag.

Vad ska kommunen göra åt det?

– Det kan inte Hultsfred göra något åt, men någon ska betala och det får Hultsfredsborna göra.

Du benämner arbetslösa som ”skit”. Vad säger det om din människosyn?

– Det finns ju de som inte kan jobba, men jag tycker att det ska vara tuffare att få bidrag. Det jag har sagt står jag för.

Hur tror du människor utan jobb ser på att de blir kallade för ”skit”?

– De får tolka det hur de vill. Är man politiker ska man kunna sätta ned foten, annars är man en mes. Det finns många som tycker att det var bra sagt.

Jag förstår inte vad du vill att Hultsfreds kommun ska göra åt de problem som du beskriver. 

– Men vilka är det som sitter där? Vi är många gamla gubbar och pensionärer, vi behöver få in nytt blod i fullmäktige.

Vilka beslut menar du behöver fattas?

– Nej nej nej, men man måste sköta sig. Man kan kolla om de som har ADHD kanske kan jobba istället. Det är väldigt många som får en sådan diagnos i dag. Jag menar inte att man ska kontollera de som vill flytta hit, däremot är det många som har ADHD och som skyller på det istället för att jobba. De som vill flytta hit ska vi fixa jobb till (se fotnot, red anm.). 

Vill du att kommunen ska kontrollera om personer som vill flytta hit har ADHD?

– Det handlar inte om ADHD, det är bara ett exempel. Hultsfreds kommun kan inte göra så mycket, men allting hamnar ju här.

Vad menar du med allting?

– Det händer en hel del här, men jag vill inte dra det här i långbänk. Jag står för det jag sagt.

Det är väl inte bara Hultsfred som har arbetslöshet?

– Jag snackar inte om arbetslösa direkt, utan det kan vara bekvämt att gå på bidrag i dag. Det borde vara en hårdare granskning innan man beviljar. Nu har vi pratat färdigt.

Fotnot: John Hoffbrink är även ledamot i distriktsstyrelsen i Kalmar län.

Vid 21.25 ringde John Hoffbrink upp till vår tidning och backade från sitt uttalande om att kontrollera människor som flyttar till Hultsfred. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: