Annons:

Sök

Annons:

Länets riksdagsledamot besökte partikamrater i Hultsfred

Riksdagsledamoten Gudrun Brunegård var nyligen på besök hos partikamraterna i Hultsfreds kommun. Foto: Privat

Länets riksdagsledamot besökte partikamrater i Hultsfred

På Kristdemokraterna i Hultsfreds kommuns senaste styrelsemöte var riksdagsledamoten Gudrun Brunegård inbjuden som gäst. Hon fick berätta om arbetet i riksdagen. 

Annons:

Ordförande Anders Andersson hälsade partikamraterna välkomna och gav sedan Gudrun Brunegård ordet. 

Gudrun Brunegård berättade att arbetsveckan vanligtvis innebär att hon är i Stockholm tisdagar till torsdagar. Måndagar och fredagar är normalt vikta för arbete i hemlänet eller besök i andra delar av landet. Enstaka arbetsveckor är hon hemifrån från söndag till söndag.

– Arbetet i riksdagen är både intressant och utmanande. Även om mitt huvudområde är inom utbildningsområdet, så är jag samtidigt länets representant i riksdagen. I den rollen kan jag agera inom ett större fält än enbart skolfrågor, säger Gudrun Brunegård.

Riktar kritik mot C och L

Hennes första debatten med en minister gällde Stångådalsbanan och regeringens snedfördelade medel till infrastruktur, där Kalmar län får minst andel per invånare. Hon har också ställt frågor om flera olika saker, bland annat viltstängsel, ödehus och Sveriges påtryckningar på det internationella samfundet för att utreda omständigheterna kring Dag Hammarskjölds död.

– Det är tråkigt att C och L har valt att stödja S och MP i riksdagen, precis som i regionen. Ur det perspektivet är det uppfriskande att vi i några enskilda sakfrågor kunnat sluta överenskommelser med andra partier och få majoritet i riksdagen. Tack vare V och M förhandlade vi fram 2,5 miljarder mer till välfärden, vilket sedan SD ställde sig bakom. Det är pengar som kommer kunna göra nytta i kommuner och region. Nu ligger ansvaret på kommun- och regionpolitikerna att ta ansvar för att de används på ett sätt som stärker välfärden, säger Gudrun Brunegård.

När Jimmy Loord (KD) lämnade sin riksdagsplats av familjeskäl för ett drygt år sedan ställdes frågan till Brunegård som tackade ja.

– Efter de elva månader som gått sedan min rivstart i riksdagen känner jag mig nu rätt så varm i kläderna. Som utbildningspolitisk talesperson fick jag snabbt sätta mig in i området och bygga kontaktnät, säger Gudrun Brunegård. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: