Annons:

Sök

Annons:

Inget rökförbud för kommunanställda – SD-motionen får nobben

Sverigedemokraternas motion om rökförbud på kommunens arbetsplatser får avslag av kommunstyrelsens arbetsutskott. Foto: Pixabay

Inget rökförbud för kommunanställda – SD-motionen får nobben

Det blir inget rökförbud för kommunanställda och politiker på arbetstid i Hultsfreds kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott har avslagit Sverigedemokraternas motion.

Annons:

John Hoffbrink och Ingemar Zetterström, både från Sverigedemokraterna, författade i september en motion om att det ska vara slut med rökning på arbetstid för kommunmedarbetarna som röker. 

”Det är alldeles för mycket arbetstid som röks bort och som kommunen betalar för”, sa John Hoffbrink till DH angående den nyväckta motionen. 

Personalkontoret har på olika sätt hämtat in synpunkter på ett eventuellt rökförbud. Frågan har bland annat gått vidare till Centrala samverkanskommittén med de fackliga organisationerna som inte ger stöd för ett rökförbud. Man ställer sig frågande till hur ett förbud skulle efterlevas och vilka konsekvenser det skulle medföra om någon blir påkommen med att bryta mot förbudet. 

Synpunkter som inkommit från chefer ger en bild av att rökningen på arbetsplatserna har minskat väsentligt de senaste åren.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har i sin tur avslagit SD-motionen och anger att ett förbud inte skulle innebära några större besparingar och att det skulle vara svårt att hantera i verksamheten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: