Annons:

Sök

Annons:

Andersson (KD) frågande:

Anders Andersson oroar sig för ambulansen i Virserum.

Andersson (KD) frågande: "Vad händer med ambulansen i Virserum?"

Virserumsbor har kontaktat Anders Andersson och hävdat att det inte blir någon ambulans i Virserum i sommar. Nu vill han ha svar på en rad frågor.

Annons:

För en månad sedan blev Anders Andersson informellt informerad om att det fanns rekryteringsbekymmer inför sommarmånaderna till ambulansen i norra länet. Han fick då också vetskap om att det kunde bli förändringar gällande Virserums-ambulansen. 

– Men veckorna har gått och jag har inte hört något vilket jag då tolkat som att man varit framgångsrik i rekrytering av sommarvikarier. Men, döm om min förvåning när jag nu blir kontaktad av flera Virserumsbor. Dom har enligt säkra källor hört talas om att det under hela sommaren, 12 veckor, inte kommer att finnas någon ambulans placerad i södra kommundelen sen eftermiddag, kvällar, nätter och tidig morgon, säger Anders Andersson (KD). 

Regionrådet reagerar starkt på detta. 

– För mig låter detta helt orimligt. En fjärdedel av året med försämrad ambulanstrygghet för de patienter som bor längst bort från sjukhusen är inte acceptabelt. 

Han önskar nu svar av regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou och sjukvårdsdelegationens ordförande Christer Jonsson (C). 

Flera frågor

Andersson vill ha svar på följande frågor: 

* "Finns det politiskt stöd från er att reducera ambulanstryggheten hela sommaren i Virserums-området?"

* "Är det sant att man rekryterat sommarvikarier till alla ambulansstationer i norra länet men inte till Virserum?"

* Om man nu känner sig tvingad att ha reducerad bemanning på grund av personalbrist, varför ska den ambulans som dagtid ska utgå från Virserum under kväll, natt och morgontimmar vara placerad i Hultsfred i stället för att låta den stå kvar i Virserum?"

* "Om inte ni som har den politiska majoriteten säger ifrån nu, vem vågar då tro att ni i höst kan och vill återgå till dygnsambulans i Virserum? Eller är det så illa att det vi nu hört talas om för sommaren är den permanentat lösningen för Virserumsambulansen?"

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: