Annons:

Sök

Annons:

MÅLILLA TOG FJÄRDE RAKA SEGERN – I 17 MINUSGRADER

Skyttekungen Erik Karlsson stod för två nya mål för sitt Målilla.

MÅLILLA TOG FJÄRDE RAKA SEGERN – I 17 MINUSGRADER

Målilla GoIF Bandy går fram som en ångvält i division två. I kväll kom lagets fjärde raka seger i säsongsinledningen. Hemma på Venhagsvallen blev det vinst med 5-2 mot Skirö AIK B – i 17 minusgrader.

– Det var lite bistert och småkallt om tårna, skämtar Målilla-coachen Ove Nilsson.

Annons:

Det var minst sagt kylslaget när Målilla GoIF Bandy tog emot Skirö AIK B i sin hemmapremiär för säsongen. Eller vad sägs om 17 minusgrader?

– Det påverkade säkert båda lagen litegrann. Killarna hade frost på strumporna när de tog av sig skridskorna så visst var det tufft, säger Ove Nilsson.

Tidiga mål

Rödvitt gjorde långt ifrån en sprudlande insats i sin första match för säsongen på Venhagsvallen.

– Det var ingen bra match från vår sida. Jag vet inte om vi tog för lätt på det. Insatsen var en av de sämsta den här säsongen, säger Ove Nilsson.

Hemmalaget fick ändå en drömstart på matchen rent målmässigt när Eric Karlström gjorde 1-0 efter nio minuter och Alexander Nelson fyllde på med 2-0 sju minuter senare.

Därefter kom gästande Skirö tillbaka starkt och lyckades både reducera och kvittera i mitten av halvleken.

Målillas skyttekung Erik Karlsson såg ändå till att hemmalaget hade ledningen med 3-2 i halvtid efter ett mål i halvlekens slutskede.

”Ska kunna åka ifrån dem”

I mitten av den andra halvleken åkte Målilla på tre täta utvisningar, men Skirö lyckades inte få till någon lyckad jakt på ett 3-3-mål.

Hemmalagets definitiva avgörande dröjde dock ända till den 90:e matchminuten när Alexander Nelson satte dit rödvitts fjärde mål för kvällen. På övertid fastställde sedan Erik Karlsson slutresultatet till 5-2 på straff.

– Jag tycker inte att Skirö var bra, vi ska kunna åka ifrån dem. Det ska inte vara några problem. Trots en lite sämre insats var det givetvis skönt att vinna, det är poängen som är det viktigaste, säger Ove Nilsson.

Var du orolig mot slutet vid ställningen 3-2?

– Det känns som att vi borde avgjort tidigare och att vi ändå hade bra koll. Man bara väntade på att vi skulle göra 4-2. Skirö skapade inte jättemycket, men ett mål kan ju lätt slinka in.

Irriterande utvisningar

Målilla-coachen var måttligt road över att hans lag drog på sig fyra utvisningar i matchen.

– Vi har pratat om att vi inte ska behöva dra på oss massa utvisningar, ändå drog vi på oss flera skitutvisningar, säger Ove Nilsson.

Hemmalaget gjorde en jämn insats överlag, där Leo Stolt och Knut Gunnarsson fick en extra stjärna i kanten.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: